Швейцарія запровадила санкції проти «Риа Фан» та «ПВК Вагнер» Пригожина

Швейцарія запровадила санкції проти «Риа Фан» та «ПВК Вагнер» Пригожина

21 Квітня 2023
723
21 Квітня 2023
09:30

Швейцарія запровадила санкції проти «Риа Фан» та «ПВК Вагнер» Пригожина

723
Раніше аналогічні обмеження запровадив Євросоюз.
Швейцарія запровадила санкції проти «Риа Фан» та «ПВК Вагнер» Пригожина
Швейцарія запровадила санкції проти «Риа Фан» та «ПВК Вагнер» Пригожина

Швейцарія приєднується до санкцій Європейського Союзу і запроваджує обмеження проти угруповання «ПВК Вагнер» та інформаційного агентства «Риа Фан» — обидві структури належать російському бізнесмену Євгенію Пригожину. Про це повідомляє пресслужба Федеральної ради Швейцарії.

Проти «ПВК Вагнера» санкції запровадили «за їхню активну участь у військовій агресії Росії проти України». «Риа Фан» додали до санкційного списку «за поширення проурядової пропаганди й дезінформації».

Санкції набудуть чинності 20 квітня о 19:00 за Києвом.

«Риа Фан» входить до медіагрупи «Патриот», яку очолює бізнесмен Євгеній Пригожин, наближений до президента Росії Володимира Путіна. Він же є власником «Приватної військової компанії Вагнер».

Мета медіагрупи, за її власною заявою — «максимальне поширення інформації про події в Росії для створення сприятливого інформаційного простору, спрямованого на розвиток країни».

Суспільне відзначає, що Швейцарія наразі не долучилась до санкцій Євросоюзу, запроваджених 10 квітня, проти двох телеканалів, пов'язаних із росією: RT Arabic і Sputnik Arabic. едеральна рада країни заявила, що «ефективніше протистояти неправдивим і шкідливим твердженням фактами, ніж забороняти їх напряму». Наразі ці два ЗМІ не будуть заблоковані у Швейцарії, на них діятиме заборона на рекламу.

13 квітня Європейський Союз наклав санкції на так звану ПВК «Вагнер» та російське інформаційне агентство «Риа Фан», пов’язані з олігархом Євгенієм Пригожиним. 

У грудні 2021 року Рада Європейського союзу вже затверджувала санкції проти так званої ПВК «Вагнера» та пов’язаних із нею юридичних осіб. Санкції передбачали заборону на поїздки до країн ЄС, заморожування будь-яких активів у Євросоюзі, а також заборону юридичним і фізичним особам вести бізнес із групою, яка підпадає під санкції.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
723
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду