У Росавіації підтвердили загибель Євгенія Пригожина

У Росавіації підтвердили загибель Євгенія Пригожина

23 Серпня 2023
1209
23 Серпня 2023
22:47

У Росавіації підтвердили загибель Євгенія Пригожина

1209
У Росавіації підтвердили, що керівник ПВК «Вагнер» Пригожин та командир Дмитро Уткін були на борту літака, який впав у Тверській області РФ.
У Росавіації підтвердили загибель Євгенія Пригожина
У Росавіації підтвердили загибель Євгенія Пригожина

Росавіація опублікувала список пасажирів і членів екіпажу літака, який розбився у Тверській області РФ. У списку пасажирів — ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин та його заступник — Дмитро Уткін із позивним «Вагнер».

Також наближений до ПВК «Вагнер» телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ» повідомив, що тіла Пригожина та Уткіна виявили й упізнали.

Надвечір 23 серпня у Бологовському районі Тверської області РФ розбився літак, серед пасажирів якого, ймовірно, значився ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин. Про це повідомила Росавіація.

ЗМІ писали, що на борту літака, крім самого Пригожина, був також його заступник − Дмитро Уткін із позивним «Вагнер».

Наближений до ПВК «Вагнер» телеграм-канал Grey Zone твердить, що літак Пригожина збили вогнем із ППО.

За даними росЗМІ, літак впав у населеній місцевості. У мережі опублікували фото з місця падіння, на якому видно бортовий номер, схожий на RA-02795. Це номер бізнесджету, що належав Пригожину.

Нагадаємо, 23 червня, після заяви Євгенія Пригожина, в якій ішлося, що російська армія вдарила по тилових таборах ПВК «Вагнер», той пообіцяв, що «зло буде покаране» і вирушив військовою колоною на Москву. Пропагандистські канали Росії назвали ситуацію в РФ «заколотом» ватажка ПВК «Вагнер».

Після переговорів Пригожина з російською владою «вагнерівці» погодились покинути РФ і перемістились у Білорусь.

1 липня стало відомо, що Пригожин розпустив свій пропагандистський медіахолдинг «Патріот». За даними деяких російських ресурсів, медіа, пов'язані з ватажком «вагнерівців», заблокував Роскомнагляд, однак причини блокування не уточнюються.

До холдингу «Патріот» входять ключове медіа «РИА "Федеральное агентство новостей"» («РИА ФАН»), а також невеликі сайти редакцій на кшталт «Экономика сегодня», «Политика сегодня», «Невские новости», «Народные новости» та інші. Після початку заколоту Пригожина сайт «РИА ФАН» заблокували в Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1209
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду