detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
08.05.2023 18:15
Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю
Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю
Учасники фестивалю разом із глядачами в діалозі намагатимуться сформулювати нову українську мрію.

Ювілейний 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людей Docudays UA буде присвячений дослідженню образу майбутнього. В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Про це повідомляють організатори на сайті фестивалю.

«Образ майбутнього — це те, що нам варто уявляти й втілювати вже зараз. Це розмова про справедливість — невідворотне покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. …Ми будемо говорити про все це під час 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію», — йдеться у повідомленні на сайті фестивалю.

Щоб не заважати аудиторії малювати в уяві власний образ майбутнього, свою мрію, організатори цьогоріч обрали надмінімалістичний дизайн — просто чистий білий аркуш. Крім того, для оформлення фестивалю дизайнер Дмитро Растворцев створив спеціальний шрифт. Організатори повідомляють, що продовжать послуговуватися цим шрифтом у подальших випусках Docudays UA.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» інформував, що 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 2–8 червня 2023 року в гібридному форматі (тобто частково онлайн), до якого організаторів уперше змусила вдатися епідемія коронавірусу.  

Docudays UA-2023 оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня. 

Також уже відомий склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а ще журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: Docudays UA

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY