«Волонтер» Дубінський побував в етері «Сніданку з 1+1»

«Волонтер» Дубінський побував в етері «Сніданку з 1+1»

14 Березня 2023
3111
14 Березня 2023
20:54

«Волонтер» Дубінський побував в етері «Сніданку з 1+1»

3111
Про те, що він перебуває з 2021 року під санкціями США, ведучі не згадували.
«Волонтер» Дубінський побував в етері «Сніданку з 1+1»
«Волонтер» Дубінський побував в етері «Сніданку з 1+1»

Народний депутат та ексжурналіст Олександр Дубінський 14 березня побував як гість в етері програми «Сніданок з 1+1» на телеканалі «1+1 Україна». Ведучі представили його як керівника проєкту «Медіаоборона», який займається допомогою жителям Київщини у відновленні зруйнованого внаслідок російських обстрілів житла.

В ефірі ранкової програми Дубінський розповів, як його проєкт допомагає постраждалим проводити експертизу завданих збитків, щоб мати змогу потім отримати компенсацію. А також як знаходить меценатів для допомоги «тим людям, які точно не могли б самі» відбудувати своє житло.

Ведучий Руслан Сенічкін спитав у нардепа, за якою процедурою варто діяти глядачам, які хочуть отримати допомогу і яким «по барабану, хто за цим стоїть».

Крім того, Дубінський порівняв експертизу збитків, яку забезпечує його організація, та ту, яку проводять державні чи місцеві органи влади. Останні, за його словами, жодним чином не допоможуть людям отримати належні компенсації, а влада нібито умисно не хоче надавати допомогу людям.

«Якщо бути відвертим, то, мені здається, що це і є мета чиновників, щоб люди не могли встановити реальні збитки та їх компенсувати. … Я вважаю, що саме на це "заточені" українські чиновники — щоб усі зробили ремонти, а потім прийти і сказати: а де ваша бумажка? А немає бумажки. Ну, то вибачайте, треба свій розум мати», — сказав Дубінський.

Користувачі соцмереж зреагували на появу в ефірі «1+1 Україна» Дубінського.

У минулому Дубінський тривалий час років працював на «1+1». У 2010 році став креативним продюсером департаменту журналістських розслідувань телеканалу, а у 2014 році — ведучим програми «Гроші». Крім того, з 2012 року під керівництвом Олександра Дубінського на телеканалі «1+1» почала виходити програма «Українські сенсації».

Як писав «Media Sapiens», окремі випуски «Українських сенсацій» виглядали як політичні замовлення, причому за своїм змістом перегукувались з інтересами власника телеканалу Ігоря Коломойського. 

У 2019 році Дубінський був обраний депутатом Верховної Ради від партії «Слуга народу». Його обрали заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. 

Вже як народний депутат у квітні 2020-го Дубінський подав понад тисячу поправок до «антиколомойського»  законопроєкту і в такий спосіб намагався блокувати ухвалення закону, який заборонив би повернення «ПриватБанку» колишньому власнику Ігорю Коломойському. Крім того, як встановили журналісти Bihus.info, нардеп Дубінський відвідував Коломойського після важливих голосувань у Верховній Раді.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Того ж дня уряд США запровадив санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа. Їх обвинувачують у втручанні в американські вибори та належності до «російської мережі впливу». Після цього сайт блогера dubinsky.pro перестав працювати. 28 січня 2021-го сервіс відеохостингу YouTube «за порушення правил спільноти» видалив канал Дубінського, у якого було понад 350 тисяч підписників.

15 березня 2021 року народного депутата Олександра Дубінського виключили із членів політичної партії «Слуга народу» через порушення статуту та непокору керівним органам партії. 

У січні 2021 року телеканал «1+1» провів неанонсований ефір програми «Право на владу» для відбілювання Дубінського. За даними моніторингу, ефір перетворився на колективний захист депутата, на його підтримку висловлювалась ведуча Наталія Мосейчук, а критикував його дії лише один учасник програми.

У листопаді 2019-го журналісти Bihus.info повідомили, що Дубінський і його родина протягом останніх кількох років стали власниками загалом 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів. Тоді ж нардеп сказав свою крилату фразу «Мама любит скорость».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3111
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду