Дубінський звинуватив Зеленського у «встановленні монархічного ладу» після виключення його зі «Слуги народу»

Дубінський звинуватив Зеленського у «встановленні монархічного ладу» після виключення його зі «Слуги народу»

16 Березня 2021
2099
16 Березня 2021
10:25

Дубінський звинуватив Зеленського у «встановленні монархічного ладу» після виключення його зі «Слуги народу»

2099
Дубінський вважає, що йому та Зеленському допоміг прийти в політику телеканал «1+1».
Дубінський звинуватив Зеленського у «встановленні монархічного ладу» після виключення його зі «Слуги народу»
Дубінський звинуватив Зеленського у «встановленні монархічного ладу» після виключення його зі «Слуги народу»

Ведучий, блогер та народний депутат Олександр Дубінський, якого 15 березня виключили з партії «Слуга народу», звинуватив президента Володимира Зеленського у «встановленні в Україні монархічного ладу». Про це він 15 березня написав у своєму зверненні до голови держави на Facebook.

Дубінський повідомив, що не планує складати мандат нардепа, бо він «отриманий від людей, які [його] обрали, перед якими [він] несе відповідальність».

На його думку, саме президент «дав команду» виключити його з партії. «Вітаю вас з фактичним встановленням в Україні монархічного ладу, – сказав блогер. – На все воля монарха, який на свій розсуд вершить долі країни».

Нардеп розповів, що нібито підтримував ініціативи Зеленського, бо «довіряв йому».  

«Я вам довіряв. Довіряв вам сильно і щиро. Я голосував за ваші ініціативи та запропоновані вами кадри, хоча і сумнівався в багатьох із них <...> Я, звичайно, не знімаю з себе відповідальності, але я занадто, занадто вам довіряв. Я вірив у вашу щирість. А виявилося, що це була не щирість. За маскою щирості ховалася чудова гра талановитого актора. Я до останнього боровся за вас», – сказав він.

На думку Дубінського, Зеленський нібито вважає, що привів його в політику і в парламент. Депутат заперечує й каже, що це «глибоко помилкове розуміння». За словами нардепа, йому та Зеленському допоміг прийти в політику телеканал «1+1».  

«Нас з вами показували на одному і тому ж телеканалі, який безумовно допоміг нам в нашій з вами політичній кар'єрі. <...> І я переконаний, що якби не телевізійний канал, на якому нас з вами показували, як і ваш чудовий серіал "Слуга народу", то ви не стали б президентом, а я не став би народним депутатом України», – додав він.

Нагадаємо, програма «Гроші» вперше вийшла в ефір у жовтні 2010 року. До 2019 року її ведучим був Олександр Дубінський, у вересні 2019 року замість нього ведучим став Олександр Преподобний. З жовтня 2019 року на телеканалі «1+1» показували проєкт Олександра Дубінського «Дубінізми». У січні 2021 року «Гроші», «Секретні матеріали» та «Дубінізми» переїхали з «1+1» в ефір телеканалу «2+2».

Блогер та ведучий Олекандр Дубінський під час позачергових парламентських виборів 2019 року став народним депутатом від партії «Слуга народу». Його також призначили заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Читайте досьє MediaSapiens, хто такий Олександр Дубінський.

11 січня 2021 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи осіб і чотирьох організацій за втручання в американські вибори. У тому числі під санкції потрапив Олександр Дубінський. 

1 лютого Дубінського виключили з фракції «Слуга народу» в парламенті, він залиштвся позафракційним депутатом Верховної Ради України.

13 лютого 2021 року заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявляв, що Дубінського планують зняти з посади голови Київської обласного осередку партії. Але цього так і не відбулося. Очільник партії Олександр Корнієнко заявив, що на ім'я президента Володимира Зеленського і спікера Дмитра Разумкова надійшло 30-40 звернень на підтримку Дубінського.

На з'їзді партії «Слуга народу» 13 березня був створений новий керівний орган політсили — Національна рада громад. Київську область у ньому мав представляти народний депутат Олександр Дубінський, проте члени обласного осередку виступили проти цього.

14 березня 2021 року політична партія «Слуга народу» повідомила, що Дубінський більше не є головою Київської обласної організації партії. Члени Київського обласного осередку політсили обрали новим головою народного депутата Андрія Мотовиловця. Того ж дня голова політичної партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що найближчим часом політсила може розглянути питання про виключення Дубінського зі свого складу.

15 березня 2021 року Дубінського виключили із членів політичної партії «Слуга народу» через порушення статуту та непокору керівним органам партії. 

Фото: Олександр Дубінський / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2099
Читайте також
14.03.2023 20:54
Роман Мельник
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 111
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
1108 дн. тому
Ох і п%здобол. Шарію якраз під стать)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду