Дубінський залишається головою осередку «Слуги народу» у Київській області – Корнієнко

Дубінський залишається головою осередку «Слуги народу» у Київській області – Корнієнко

19 Лютого 2021
4452
19 Лютого 2021
14:02

Дубінський залишається головою осередку «Слуги народу» у Київській області – Корнієнко

4452
У «Слузі народу» стверджують, що на ім'я президента і спікера Ради надійшло чимало звернень на підтримку Дубінського.
Дубінський залишається головою осередку «Слуги народу» у Київській області – Корнієнко
Дубінський залишається головою осередку «Слуги народу» у Київській області – Корнієнко

Нардеп Олександр Дубінський, якого виключили з фракції «Слуга народу», продовжує бути членом партії та головою Київського обласного осередку політсили. Про це заявив очільник партії Олександр Корнієнко в інтервʼю «LB.ua».

«Він досі перебуває в партії та керує осередком. І це питання поки що розглядається», – наголосив Корнієнко.

За словами Корнієнка, це перший такий прецендент, коли керівника осередку виключають з фракції у Верховній Раді.

«Формально, згідно із законом "Про партії", це взагалі ніяк не пов'язано. Але з огляду на, що досить велика кількість членів партії – депутати Верховної Ради, і більшість голів осередків очолюють депутати Верховної Ради, крім двох, то це звичайно такий нонсенс. Можливо, ми вирішимо це якимось шляхом. Поки незрозуміло яким. Наразі вивчаємо звернення від низових осередків (на підтримку Дубинського, – Ред.)», – зазначив нардеп.

Корнієнко повідомив, що на ім'я президента Володимира Зеленського і спікера Дмитра Разумкова надійшло 30-40 звернень на підтримку Дубінського.

«Практично від усіх ОТГ, а їх там 30-40 штук – Буча, Бориспіль, Бровари, Біла Церква», – наголосив Корнієнко.

1 лютого колишнього журналіста, народного депутата Олександра Дубінського виключили з фракції «Слуги народу». Як повідомила нардеп СН Ольга Василевська-Смаглюк, засідання фракції було дуже коротким, а виключення Дубінського підтримали понад 180 членів фракції. 

Підставою для виключення нардепа стали санкції уряду США, які  були запроваджені проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа. Їх обвинувачують у втручанні в американські вибори та належності до «російської мережі впливу».

Після цього сайт блогера dubinsky.pro перестав працювати. 28 січня сервіс відеохостингу YouTube «за порушення правил спільноти» видалив канал Дубінського, у якого було понад 350 тисяч підписників.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що тимчасова повірена у справах США в Україні Крістін Квін зустрічалася з народними депутатами фракції «Слуга народу» через Олександра Дубінського.

26 січня президент Володимир Зеленський запропонував нардепу добровільно вийти з фракції, мотивуючи це тим, що він може нашкодити та підривати репутацію «Слуги народу». Однак Олександр Дубінський відмовився. 

Ще 24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора за заявою ЦПК та за рішенням суду почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського

11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4452
Читайте також
14.03.2023 20:54
Роман Мельник
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду