Дубінський увійшов до складу нового керівного органу «Слуги народу». Раніше його виключили з фракції

Дубінський увійшов до складу нового керівного органу «Слуги народу». Раніше його виключили з фракції

13 Березня 2021
4883
13 Березня 2021
21:04

Дубінський увійшов до складу нового керівного органу «Слуги народу». Раніше його виключили з фракції

4883
Він представлятиме Київську область в Національній раді громад, оскільки є очільником регіонального осередку партії. Однак партійці вже виступили проти та вимагають переглянути кадрові питання.
Дубінський увійшов до складу нового керівного органу «Слуги народу». Раніше його виключили з фракції
Дубінський увійшов до складу нового керівного органу «Слуги народу». Раніше його виключили з фракції

На з'їзді партії «Слуга народу» 13 березня був створений новий керівний орган політсили — Національна рада громад. Про це повідомила пресслужба.

До ради автоматично увійшли глави обласних організацій партії, а також київської і криворізької міських організацій — телеведучий Микола Тищенко та Юрій Корявченков відповідно.

Київську область в Національній раді громад має представляти народний депутат Олександр Дубинський, якого в лютому виключили з фракції «Слуги народу» у Верховній Раді.

Після оголошення про це стало відомо, що СН скликає на 14 березня конференцію Київської обласної організації партії, щоб розглянути кадрові питання. Дізнавшись про формування нових керівних органів партії на з’їзді, партійці з обласного осередку заявили про неприпустимість входження до Національної ради громад Олександра Дубінського.

Вони також обурені тим, що позиція деяких членів організації щодо подальшого перебування його на посаді очільника, і тим паче автоматичне входження до керівних органів партії – видається за позицію всієї організації.

Планується, що Національна рада громад стане майданчиком, де обговорюватимуть проєкти державних рішень щодо місцевого самоврядування, регіональної політики та її реалізації.

Чим займатиметься Нацрада громад:

  • ухвалюватиме стратегічні й тактичні рішення щодо регіональної політики партії;
  • стане майданчиком для обміну досвідом регіональних організацій;
  • матиме право скликати парламентську фракцію СН та політичну раду партії;
  • затверджуватиме фінансування місцевих організацій (загалом це третина усіх коштів, що надають партії з держбюджету) за погодженням із головою партії;
  • попередньо розглядатиме та надаватиме рекомендації політичній раді партії щодо відкликання депутатів місцевих рад за народною ініціативою;
  • зможе накладати вето на рішення політради.

Зазначимо, 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи осіб і чотирьох організацій за втручання в американські вибори. У тому числі під санкції потрапив Олександр Дубінський.

1 лютого Дубінського виключили з фракції «Слуга народу» в парламенті, він залишається позафракційним депутатом Верховної Ради України.

13 лютого заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко заявляв, що Дубинського планують зняти з посади голови Київської обласного осередку партії. Але цього так і не відбулося. Очільник партії Олександр Корнієнко заявив, що на ім'я президента Володимира Зеленського і спікера Дмитра Разумкова надійшло 30-40 звернень на підтримку Дубінського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4883
Читайте також
14.03.2023 20:54
Роман Мельник
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду