Дубінський заявив, що ходить без призначеного електронного браслета, бо його «не можуть знайти»

Дубінський заявив, що ходить без призначеного електронного браслета, бо його «не можуть знайти»

17 Серпня 2023
1112
17 Серпня 2023
14:57

Дубінський заявив, що ходить без призначеного електронного браслета, бо його «не можуть знайти»

1112
Сьогоднішнє судове апеляційне засідання у справі Дубінського перенесли у зв'язку з ненадходженням матеріалів судової справи.
Дубінський заявив, що ходить без призначеного електронного браслета, бо його «не можуть знайти»
Дубінський заявив, що ходить без призначеного електронного браслета, бо його «не можуть знайти»

Народний депутат Олександр Дубінський, якому суд призначив запобіжний захід у вигляді носіння електронного браслета, заявив, що ходить без нього, адже правоохоронці начебто не надали пристрою. Про це Дубінський написав у телеграмі.

10 серпня Печерський райсуд міста Києва зобов'язав Дубінського носити електронний браслет до 8 жовтня у межах справи про поїздку народного депутата до Барселони та можливе підроблення документів.

Нардеп через тиждень після рішення суду заявив, що досі ходить без браслета, бо «СБУ не може знайти його».

Дубінський написав, що його адвокати попередили його, що через відсутність браслета депутата можуть звинуватити в порушенні умов запобіжного заходу.

Зранку 17 серпня Дубінський заявив, що прибув до Київського апеляційного суду, де мали розглядати апеляцію на рішення Печерського райсуду. Але засідання перенесли, бо «не змогли знайти матеріали справи».

У Київському апеляційному суді повідомили в коментарі hromadske, що судове засідання перенесли у зв'язку з ненадходженням матеріалів судової справи.

Нагадаємо, 9 серпня генеральний прокурор України повідомив про підозру народному депутату Олександру Дубінському. Вона стосується внесення службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито для супроводження батька на лікування.

Правоохоронці зацікавились не лише обставинами, повʼязаними з виїздом народного депутата за кордон у період воєнного стану, а й тим, яким чином він виконував свої обовʼязки, перебуваючи за кордоном, підписував документи, та іншими важливими деталями.

ДМ повідомляв, що наприкінці червня 2023 року Дубінський виїхав за кордон, за його словами, супроводжуючи батька, який лікується від важкої хвороби. 

За даними «Української правди», слідство встановило, що народний депутат отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та сам виїхав з країни 27 червня 2023 року. Батько нардепа натомість самостійно виїхав за кордон 26 червня, а потім повернувся до України 11 липня. Сам нардеп повернувся до України лише 27 липня. Під час перебування за кордоном народний депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію.

Дубінський назвав справу проти нього «політичним замовленням» та висловив упевненість, що вона «розвалиться». У четвер, 3 серпня, ДБР спільно із САП провели обшуки в нардепа.

У минулому Дубінський тривалий час працював на «1+1», де був креативним продюсером департаменту журналістських розслідувань, ведучим програми «Гроші» та керівником програми «Українські сенсації». Окремі випуски «Українських сенсацій» виглядали як політичні замовлення, які за своїм змістом перегукувалися з інтересами власника телеканалу Ігоря Коломойського.

У 2019 році Дубінський був обраний депутатом Верховної Ради від партії «Слуга народу». У квітні 2020-го він подав понад тисячу поправок до «антиколомойського» законопроєкту, намагаючись блокувати його ухвалення. Як встановили журналісти Bihus.Info, нардеп Дубінський відвідував Коломойського після важливих голосувань у Верховній Раді. У січні 2021 року телеканал «1+1» провів неанонсований ефір програми «Право на владу» для відбілювання Дубінського.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Того ж дня уряд США запровадив санкції проти Олександра Дубінського за втручання в американські вибори та належність до «російської мережі впливу».

У березні 2021 року Дубінського виключили з членів політичної партії «Слуга народу» через порушення статуту та непокору керівним органам партії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1112
Читайте також
14.03.2023 20:54
Роман Мельник
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду