«Рух Чесно»: Телеканал «1+1» відбілює підсанкійного нардепа Дубінського

«Рух Чесно»: Телеканал «1+1» відбілює підсанкійного нардепа Дубінського

15 Березня 2023
6414
15 Березня 2023
20:13

«Рух Чесно»: Телеканал «1+1» відбілює підсанкійного нардепа Дубінського

6414
Напередодні Дубінський побував як гість в етері програми «Сніданок з 1+1» на телеканалі «1+1 Україна», під час якого ведучі представили його як керівника проєкту «Медіаоборона».
«Рух Чесно»: Телеканал «1+1» відбілює підсанкійного нардепа Дубінського
«Рух Чесно»: Телеканал «1+1» відбілює підсанкійного нардепа Дубінського

Виключений з фракції «Слуга народу» народний депутат та ексжурналіст  Олександр Дубінський активно відбілює свою репутацію. Про це заявила організація «Рух Чесно». 

Як з'ясувала організація, з 11 жовтня 2022 року на телеканалі «1+1» вийшло 11 репортажів Телевізійної служби новин, присвячених благодійній допомозі підсанкційного у США політика. 

«Всі ці матеріали мають ознаки тенденційності та невідповідності інформаційного приводу рівню всеукраїнського телеканалу. Зокрема, журналісти навіть у заголовках використовують такі формулювання як "затишна оселя замість руїн", "герої будівельного фронту", "сніг та мороз не перешкода" тощо», — пише «Рух Чесно».

Окрім цього, у всіх матеріалах фігурує «волонтерська організації "Медіаоборона" забудовника Володимира Хоменка та нардепа Олександра Дубінського» . 

Сам Дубінський продовжує підривну діяльність проти України. Зокрема, 14 березня на власних ресурсах нардеп викладав відео на підтримку Російської православної церкви в Україні та її присутності у Києво-Печерській лаврі. 

«Рух Чесно» нагадав, що раніше нардеп систематично поширював російську пропаганду про зовнішнє управління Україною, біолабораторії, а також називав гасло «Слава Україні» нацистським.

Напередодні Дубінський побував як гість в етері програми «Сніданок з 1+1» на телеканалі «1+1 Україна». Ведучі представили його як керівника проєкту «Медіаоборона», який займається допомогою жителям Київщини у відновленні зруйнованого внаслідок російських обстрілів житла.

Дубінський розповів, як його проєкт допомагає постраждалим проводити експертизу завданих збитків, щоб мати змогу потім отримати компенсацію. 

Ведучий Руслан Сенічкін спитав у нардепа, за якою процедурою варто діяти глядачам, які хочуть отримати допомогу і яким «по барабану, хто за цим стоїть».

Нагадаємо, у 2010 році Дубінський став креативним продюсером департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1», а у 2014 році — ведучим програми «Гроші». Крім того, з 2012 року під керівництвом Олександра Дубінського на телеканалі почала виходити програма «Українські сенсації».

У 2019 році Дубінський був обраний депутатом Верховної Ради від партії «Слуга народу». Його обрали заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. 

Вже як народний депутат у квітні 2020-го Дубінський подав понад тисячу поправок до «антиколомойського»  законопроєкту і в такий спосіб намагався блокувати ухвалення закону, який заборонив би повернення «ПриватБанку» колишньому власнику Ігорю Коломойському. 

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Того ж дня уряд США запровадив санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа. Їх обвинувачують у втручанні в американські вибори та належності до «російської мережі впливу». 

15 березня 2021 року народного депутата Олександра Дубінського виключили із членів політичної партії «Слуга народу» через порушення статуту та непокору керівним органам партії. 

У січні 2021 року телеканал «1+1» провів неанонсований ефір програми «Право на владу» для відбілювання Дубінського

Фото: Олександр Дубінський/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6414
Читайте також
14.03.2023 20:54
Роман Мельник
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 133
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь
398 дн. тому
На 1+1 залишилося пекти кекси, ніж запрошувати таких як дубінський
Перець
398 дн. тому
Нагадаю, що Дубінський знаходиться під санкціями США за втручання у президентські вибори як російський агент впливу, разом із Деркачем. І що там, у плюсів у горлі не шкребе - транслювати і кацапського запроданця і телемарафон одночасно? Падлюки.
Перець
398 дн. тому
Горбатих справляє лише могила. Невже хтось думає, що на журналісти Коломойського здатні згадати про якісь журналістські стандарти? Цей канал треба розігнати увесь, включно з прибиральницями.
Перець
398 дн. тому
Горбатих справляє лише могила. Невже хтось думає, що на журналісти Коломойського здатні згадати про якісь журналістські стандарти? Цей канал треба розігнати увесь, включно з прибиральницями.
spiridon
399 дн. тому
снова это падло будет мутить воду
Olek
399 дн. тому
Це зрада 1+1 тих Українців, що загинули від московитів захищаючи Україну, а підсанкційного йолопа пропагує канал манкуртів!! Потім з Г+Г знову будуть усі ВИБАЧАТИСЯ!!! Продажні гниди!!!
юрій
399 дн. тому
ЗЕвлада продовжує кришувати своіх. як інакше пояснити ,що всі діла на цю гниду заморожені.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду