Дубінського виключили зі «Слуги народу»

Дубінського виключили зі «Слуги народу»

15 Березня 2021
1762
15 Березня 2021
12:38

Дубінського виключили зі «Слуги народу»

1762
Дубінський продовжить свою роботу в парламенті.
Дубінського виключили зі «Слуги народу»
Дубінського виключили зі «Слуги народу»

Народного депутата Олександра Дубінського виключили із членів політичної партії «Слуга народу» через порушення статуту та непокору керівним органам партії. Про це 15 березня повідомила пресслужба політсили.

Його виключили за розпорядженням голови «Слуги народу» Олександра Корнієнка.

У партії пояснили, що Дубінський 14 березня опублікував відеозвернення та повідомив, що за його ініціативи провели захід, на якому ухвалили  рішення про переобрання голови та обрання членів політичної ради Київської обласної організації.

«Проте розгляд питання щодо обрання голови структурного утворення партії "Слуга народу" неможливий без попереднього затвердження головою партії та погодження головами Політради та Національної ради громад – відповідно до пунктів 9.1.6. та 12.24. Статуту. Такими своїми діями Олександр Дубінський грубо порушив вимоги Статуту. Окрім цього, дії Дубінського щодо проведення конференції із грубим порушенням вимог Статуту дискредитують партію "Слуга народу", що є неприпустимим з огляду на положення пункту 4.16.3. Статуту», – повідомили в партії та уточнили, що Дубінський може оскаржити це рішення на наступному з’їзді партії.

Крім того, Корнієнко на брифінгу розповів, що з Олександром Дубінським неодноразово провидили розмови – як керівництво партії та фракції, так і президент Володимир Зеленський. Він додав, що Дубінський продовжить свою роботу в парламенті, зокрема – залишиться заступником голови Комітету Верховної Ради фінансової, податкової та митної політики.

Нагадаємо, 11 січня 2021 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи осіб і чотирьох організацій за втручання в американські вибори. У тому числі під санкції потрапив Олександр Дубінський.

1 лютого Дубінського виключили з фракції «Слуга народу» в парламенті, він залишається позафракційним депутатом Верховної Ради України.

13 лютого 2021 року заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявляв, що Дубінського планують зняти з посади голови Київської обласного осередку партії. Але цього так і не відбулося. Очільник партії Олександр Корнієнко заявив, що на ім'я президента Володимира Зеленського і спікера Дмитра Разумкова надійшло 30-40 звернень на підтримку Дубінського.

На з'їзді партії «Слуга народу» 13 березня був створений новий керівний орган політсили — Національна рада громад. Київську область у ньому мав представляти народний депутат Олександр Дубінський, проте члени обласного осередку виступили проти цього.

14 березня 2021 року політична партія «Слуга народу» повідомила, що Дубінський більше не є головою Київської обласної організації партії. Члени Київського обласного осередку політсили обрали новим головою народного депутата Андрія Мотовиловця.

Того ж дня голова політичної партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що найближчим часом політсила може розглянути питання про виключення Дубінського зі свого складу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1762
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду