Дубінський, Василевська-Смаглюк та низка депутатів мають приймальні в бізнес-центрі, пов’язаним з Коломойським – «Схеми»

Дубінський, Василевська-Смаглюк та низка депутатів мають приймальні в бізнес-центрі, пов’язаним з Коломойським – «Схеми»

6 Листопада 2020
2250
6 Листопада 2020
13:13

Дубінський, Василевська-Смаглюк та низка депутатів мають приймальні в бізнес-центрі, пов’язаним з Коломойським – «Схеми»

2250
Низка депутатів від «Європейської солідарності» зареєстрували громадські приймальні за адресою спортивного клубу, який належить Петру Порошенку та Ігорю Кононенку.
Дубінський, Василевська-Смаглюк та низка депутатів мають приймальні в бізнес-центрі, пов’язаним з Коломойським – «Схеми»
Дубінський, Василевська-Смаглюк та низка депутатів мають приймальні в бізнес-центрі, пов’язаним з Коломойським – «Схеми»

Народні депутати від «Слуги народу» Олександр Дубінський, Ольга Василевська-Смаглюк, Олександр Куницький, лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця, народні депутати від групи «За майбутнє» Ірини Констанкевич та Тараса Батенка, позафракційний Руслан Требушкін розмістили свої громадські приймальні в київському бізнес-центрі «Міленіум», який перебуває у власності компанії з орбіти Ігоря Коломойського – там також розташований офіс олігарха. Про це повідомили журналісти програми «Схеми» у матеріалі «Приймальня-оберіг».

Окрім приймальні в бізнес-центрі «Міленіум», Олександр Дубінський також вказав громадську  приймальню на вулиці Царика в квартирі, яка належить бізнес-партнеру Ігоря Коломойського Тімуру Міндічу.

«Одразу кілька депутатів, яких пов’язують з олігархом, розмістили свої приймальні у бізнес-центрі "Міленіум", який є "хабом" для Ігоря Коломойського і його бізнес-партнерів. А експеримент "Схем" довів, що потрапляння туди на прийом складе для громадянина певні труднощі. Адже немає прямих телефонів, а за загальними контактами – часто не відповідають на дзвінки» – йдеться в розслідуванні.

Лише Ігор Палиця та Руслан Требушкін вказали в своїх деклараціях, що отримали приміщення в користування на безоплатній основі від компанії «Глобал Естейтс» (ця фірма з орбіти пана Коломойського володіє бізнес-центром «Міленіум»). У решти обранців інформація про це – відсутня.

«Усе вказує на те, що на практиці в цих приміщеннях прийом громадян не проводиться. Натомість статус громадської приймальні депутата ускладнює проведення правоохоронцями потенційних обшуків та інших слідчих дій – для цього треба отримувати погодження особисто генерального прокурора України», – розповіли журналісти.

Крім того, «Схеми» зазначили, що інші політсили також закріплюють статус громадських приймалень за адресами пов’язаними з депутатами або наближеними до них особами.

Депутати від «Європейської солідарності» Петро Порошенко, Михайло Забродський, Ірина Фріз та Ніна Южаніна зареєстрували громадські приймальні за адресою спортивного клубу «5 елемент», який належить пану Порошенку та його партнеру Ігорю Кононенку.

За адресою приймальні депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Ігоря Абрамовича зареєстрована компанія «Інтер Енерджи Груп», бенефіціаром фірми значиться батько нардепа. Водночас сам депутат каже, що офіс компанії і його приймальня – це різні приміщення.

Депутат від «Слуги народу» Павло Якименко зазначив свою приймальню в Харкові за адресою, де зареєстровані дві фірми, одна з яких – «Національна будівельна група». Пізніше пан Якименко повідомив, що немає стосунку до цієї компанії й що орендує інше приміщення в будівлі.

Нагадаємо, 13 травня 2020 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому так званий «антиколомойський» законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, який не дозволить повернути «Приватбанк» Ігорю Коломойському. Колишні співробітники медіахолдингу Ігоря Коломойського, які нині є народними депутатами з фракції «Слуга народу», голосували проти або не голосували за закон. Зокрема, колишній ведучий «1+1» Олександр Дубінський і колишня журналістка «1+1» Ольга Василевська-Смаглюк голосували проти. Ці двоє депутатів подали понад 3 тисячі поправок до законопроекту (загалом було подано понад 16,5 тисяч поправок). Колишній гендиректор, а нині президент групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, колишній гендиректор інформагентства УНІАН Артем Ковальов і колишній ведучий «1+1» Сергій Швець не голосували за закон, хоча були зареєстровані в системі голосування «Рада».

Фото: Схеми

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2250
Читайте також
14.03.2023 20:54
Роман Мельник
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 132
18.05.2020 19:20
Іра Рябоштан
Гала Скляревська
Мар'яна Закусило
Наталія Данькова
12 853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду