Суд щодо наказу Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру призначили на 20 грудня

Суд щодо наказу Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру призначили на 20 грудня

29 Листопада 2022
1395
29 Листопада 2022
16:37

Суд щодо наказу Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру призначили на 20 грудня

1395
Підготовче засідання за позовом Довженко-Центру до Держкіно пройде о 15-й годині.
Суд щодо наказу Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру призначили на 20 грудня
Суд щодо наказу Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру призначили на 20 грудня

29 листопада у Господарському суді Києва відбулося перше підготовче засідання за позовом Довженко-Центру про визнання незаконним наказу Держкіно про реорганізацію інституції. Про подробиці розповіла Надія Денисюк — адвокатка Axon Partners, представниця Олени Гончарук.

«Сьогодні було перше підготовче засідання по справі. На цій стадії відбуваються зазвичай чисто процесуальні дії. І ми від імені Олени Гончарук подали заяву про залучення її до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на стороні позивача. Такий крок мотивований тим, що у випадку відмови в позові та залишення рішення про реорганізацію без змін, права Олени Гончарук щодо укладення з нею контракту, як з переможницею конкурсу, будуть порушені», — сказала Надія Денисюк.

Наступне підготовче засідання суддя у справі Ірина Борисенко призначила на 15-ту годину 20 грудня. 

У серпні 2022 року стало відомо, що Держкіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це назвали фактичною ліквідацією.  Однак Держкіно  заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

2 листопада Держкіно відсторонило Олену Гончарук від виконання обов'язків в.о. генеральної директорки «Довженко-Центру», призначивши на цю посаду Юлію Каждан, яка раніше займалась бухгалтерським обліком і заснувала кінологічний центр. Колектив «Довженко-Центру» назвав призначення нового керівника «рейдерським захопленням».

8 листопада Юлія Каждан вперше зустрілася з командою «Довженко-Центру» на порозі біля входу до офісу. Однак всередину будівлі співробітники її не пустили.

10 та 11 листопада правоохоронці провели обшуки у приміщенні «Довженко-Центру». У центрі заявили, що формальним приводом для обшуків є пошук зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із будівлею установи. Також у «Довженко-Центрі» заявили, що СБУ під час обшуків вилучила печатку установи.

На запит «Детектора медіа» в СБУ повідомили, що обшуки пройшли за справою про зловживання владою з боку одного із колишніх керівників установи. Зокрема, одному із колишніх посадовців Центру готується повідомлення про підозру у зловживанні владою або службовим становищем.

12 листопада під будівлею «Довженко-Центру» відбулась акція протесту «Двіж волевиявлення» через незгоду з реорганізацією кіноінституції та призначенням нового керівництва Центру.

15 листопада Держкіно призупинило дію наказу про реорганізацію «Довженко-Центру» до завершення повного аудиту й обрання нового керівника.

17 листопада виконувачка обов'язків директора державного підприємства «Довженко-Центру» Юлія Каждан написала заяву на звільнення з посади, яку вона займала 15 днів. Ще 5 листопада Держкіно оголосило новий конкурс на посаду генерального директора «Довженко-Центру».

17 листопада Держкіно призначило тимчасовим очільником «Довженко-Центру»  Андрія Алфьорова.

У розмові з «Детектором медіа» Андрій Алфьоров заявив, що якщо не скасують наказ про реорганізацію «Довженко-центру», він піде з посади.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1395
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду