detector.media
11.11.2022 14:13
У Довженко-Центр знову навідались правоохоронці
У Довженко-Центр знову навідались правоохоронці
У Центрі припускають, що новопризначена в.о. гендиректора Центру Юлія Каждан може силоміць добитися проходу в офіс кіноінституції.

Працівники Служби безпеки України, прокуратури та поліції сьогодні, 11 листопада, знову приїхали до будівлі Довженко-Центру, хоч Центр сьогодні не працює.

Про це Довженко-Центр повідомив у Telegram.

«Сьогодні Довженко-Центр не працює, через недофінансування ми перейшли на 4-денний робочий тиждень. Правоохоронці очевидно збираються ламати двері. Також є інформація, що Держкіно планує спробувати привезти Юлію Каждан на робоче місце силовим методом», — йдеться у повідомленні.

Працівники Центру закликають журналістів та громадськість приходити до будівлі кіноінституції на вул. Васильківській, 1 у Києві.

Вчора, 10 листопада, у приміщення Довженко-Центру з обшуками прийшли працівники поліції, прокуратури та СБУ.

За словами речниці Центру Марії Глазунової, формальним приводом для обшуків є пошук зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із Центром.

Крім того речниця Довженко-Центру повідомила, що правоохоронці цікавились відсутністю на робочому місці новопризначеної в.о. гендиректорки установи Юлії Каждан.

Як повідомила СБУ «Детектору медіа», обшуки у приміщенні Довженко-Центру проходили за справою про зловживання владою одним із колишніх керівників установи.

Нагадаємо, ще 17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації Довженко-Центру і що йдеться лише про реорганізацію установи. Держкіно також заявило, що Довженко-Центр буде реорганізований, а не ліквідований.

Громадська рада при Держкіно вимагає відкликати рішення про реорганізацію Довженко-Центру. Також 26 серпня комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо Довженко-Центру.

28 жовтня Довженко-Центр повідомив, що звернувся до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. 

Згодом, 2 листопада Держкіно відсторонило Олени Гончарук від виконання обов'язків в.о. генерального директора Довженко-Центру за результатами аудиту і оголосило про призначення новою в.о. гендиректора Юлію Каждан. За відкритими даними, Каждан є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

Команда Довженко-Центру заявила про «рейдерське захоплення» після призначення Держкіно нового тимчасового керівника установи.

5 листопада Держкіно оголосило новий конкурс на посаду генерального директора Довженко-Центр». До того часу обов’язки керівника виконуватиме «професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки».

Фото: Радіо Свобода

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY