Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»

Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»

26 Жовтня 2022
1829
26 Жовтня 2022
13:39

Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»

1829
Роботу режисера Мар’яна Бушана переглянули 43 811 глядачів.
Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»
Понад 5 млн грн зібрала стрічка «Снайпер. Білий Ворон»

Створена за підтримки Держкіно дебютна стрічка режисера Мар’яна Бушана «Снайпер. Білий Ворон» стала першим українським фільмом на воєнну тематику, який з’явився на великих екранах після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомило Державне агентство з питань кіно.

«Історія Миколи Вороненка, – снайпера із позивним "Ворон", – заснована на реальній історії екопоселенця з Горлівки: пацифіст Микола з початком війни на Донбасі в 2014 році, попри власні принципи та упередження, вчиться снайперській роботі та йде захищати свою землю від росіян», — сказано у повідомленні Держкіно.

За час прокату стрічку переглянули 43 811 глядачів, в кінотеатрах відбулось 4535 сеансів, а загальні збори склали 5 246 205 грн.

Дистибуцію проєкту здійснювали FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution. Творці дякують усім, хто попри небезпеку та складні обставини подивився стрічку в кіно та поділився відгуками з друзями. Завдяки глядачам українське кіно живе, розвивається й продовжує розповідати історії про наших героїв — історичних та сучасних.

Раніше Держмистецтв оприлюднило імена цьогорічних претендентів на премію, що присуджується за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва.

Перегляди українських фільмів на Megogo зросли впʼятеро, а під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів

Державне агентство з питань кіно заявило, що кошти, передбачені згідно з тендерами «Прозоро» на кіновиробництво, переможці Сімнадцятого конкурсного відбору ще не отримали. Про це йдеться на сайті Держкіно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1829
Читайте також
19.10.2022 12:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду