Держкіно заявляє, що кіновиробники не отримали 200 млн грн

Держкіно заявляє, що кіновиробники не отримали 200 млн грн

20 Жовтня 2022
1300
20 Жовтня 2022
15:54

Держкіно заявляє, що кіновиробники не отримали 200 млн грн

1300
А тендери на «Прозоро» були «суто процедурною підготовкою» до укладання державних контрактів.
Держкіно заявляє, що кіновиробники не отримали 200 млн грн
Держкіно заявляє, що кіновиробники не отримали 200 млн грн

Державне агентство з питань кіно заявляє, що кошти, передбачені згідно з тендерами «Прозоро» на кіновиробництво, переможці Сімнадцятого конкурсного відбору ще не отримали. Про це йдеться на сайті Держкіно.

А проведення тендерів на сайті «Прозоро» агентство називає «суто процедурними етапами з підготовки та укладення державних контрактів», оскільки спливав відведений на це законодавством термін.

«Держкіно не виділяло зараз, під час війни, жодного фінансування на виробництво кіно. Ніхто грошей не отримував, всі згадані в публікаціях проєкти є переможцями 17-го конкурсного відбору, який завершився ще до війни», — йдеться у повідомленні Держкіно.

12 жовтня 2021 р. Рада з державної підтримки кінематографії ухвалила рішення про надання державної підтримки проєктам-переможцям 17-го конкурсу.

Відповідно до Порядку прийняття рішення Радою з державної підтримки кінематографії про здійснення публічних закупівель, Рішення Ради про надання державної підтримки може бути автоматично анульовано у разі неукладення протягом одного року (для кінопроєктів спільного виробництва протягом трьох років) договору на виробництво фільму між Держкіно та суб’єктом кінематографії.

Тобто останньою датою підписання контрактів за проєктами-переможцями 17-го конкурсу було 12 жовтня 2022 р.

Також агентство додає, що оплати з виробництва фільмів передбачаються на наступні бюджетні роки: «А оплата, що переходить на наступний рік, здійснюється Держкіно за додатковою угодою до Договору, яка визначає порядок перерахування грошових коштів в межах призначень державного бюджету на відповідний рік». Тому інформацію про виділення коштів на кіно під час війни агентство вважає фейком.

А також Держкіно додає: «Ми сподіваємось, що зможемо виконати всі свої зобов'язання перед переможцями конкурсних відборів».

Нагадаємо, у  вересні на платформі «Прозоро» Державне агентство з питань кіно провело низку тендерів щодо виділення 191 517 054 гривень на виробництво ігрового та неігрового кіно.

Згідно з цим рішенням виділені кошти підуть на створення кінопроєктів, що стали переможцями Сімнадцятого конкурсного відбору Держкіно, який провели у вересні минулого року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду