У Варшаві розпочався фестиваль українського кіно

У Варшаві розпочався фестиваль українського кіно

24 Жовтня 2022
939
24 Жовтня 2022
08:18

У Варшаві розпочався фестиваль українського кіно

939
Фестиваль Ukraina Festiwal Filmovy триватиме до 29 жовтня.
У Варшаві розпочався фестиваль українського кіно
У Варшаві розпочався фестиваль українського кіно

21 жовтня у Варшаві розпочав роботу фестиваль українського кіно Ukraina Festiwal Filmowy. Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Він є найбільшою кіноподією в Польщі, присвяченою українському кіно. Тема цьогорічного фестивалю – «Між війною та надією». До програми увійшли 56 українських фільмів різних жанрів, знятих протягом останніх років.

Серед стрічок, які будуть показані на фестивалі, – створені за підтримки Держкіно, а саме: «Клондайк» Марини Ер Горбач, «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Будинок "Слово". Нескінчений роман» та «Терикони» Тараса Томенка, «Відблиск» Валентина Васяновича, «Бачення метелика» Максима Наконечного, «Як там Катя?» Кристіни Тинькевич, «Моя війна» Маші Кондакової, «Будинок зі скалок» Сімона Леренга Вільмонта та інші.

Директорка фестивалю Беата Бєронська-Лах (Beata Bierońska Lach) та посол України в Польщі Василь Зварич відкрили кінофестиваль в Kinoteka PKiN та запросили глядачів провести найближчий тиждень у компанії українського кіно.

Нагадаємо, що три українські фільми здобули нагороди фестивалю незалежного кіно Cannes 7th Art Awards. Також за два з половиною місяці під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів.

Фото: Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
939
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду