Роднянського визнали в Росії «іноагентом»

Роднянського визнали в Росії «іноагентом»

22 Жовтня 2022
2318
22 Жовтня 2022
16:26

Роднянського визнали в Росії «іноагентом»

2318
Міністерство юстиції Росії визнало «іноагентом» українського продюсера Олександра Роднянського з позначкою «Україна» в графі «джерело фінансування».
Роднянського визнали в Росії «іноагентом»
Роднянського визнали в Росії «іноагентом»

Міністерство юстиції Росії внесло у список фізосіб-«іноагентів» українського продюсера Олександра Роднянського, місцевих журналістів Олександра Плющева і Татьяну Фельгенгауер, колишнього депутата Держдуми Іллю Пономарьова, башкирського політика Руслана Габбасова, автора каналу «Сердита Чувашія» Семена Кочкіна, голову «Трансперенсі Інтернешнл-Р» Іллю Шуманова, вдову олігарха Дмитра Босова Катерину Босов і колишнього керівника телеканалу «Дождь» Михайла Зигаря як ЗМІ-«іноагента».

Про це пише «Нова газета». На думку російського Мін'юсту, всі ці особи брали участь у політичній діяльності. Частину з них, зокрема й Роднянського, нібито фінансує Україна.

Сам продюсер та колишній власник каналу «1+1» Олександр Роднянський після закінчення війни хоче повернутися до України.

Також він висловив своє засудження російській культурі. Цю заяву він опублікував на своїй сторінці в інстаграмі:

«Не хочу більше ні з ким сперечатися. Переконувати, що не всі росіяни підтримують війну. Що є інші. Світлі. Культурні. Це було можливо до того, що трапилося у Бучі та в інших українських містах та селах. До того, як були виявлені тіла сотень закатованих, зґвалтованих, убитих українців. У багатьох із розстріляних пострілами в потилицю людей були за спиною зв'язані руки. Білими стрічками, які російська армія вимагала від українців носити на одязі як знак їхньої етнічної приналежності. Побачивши ці кадри, я втратив мову. І право говорити про "російську культуру". Як і всі люди, що мають до неї хоч якийсь стосунок».

Нагадаємо, цього року Олександр Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є.

А в березні цього року міністр оборони Росії Сергій Шойгу попросив російське Міністерство культури «опрацювати питання про виключення В.О.Зеленського та О.Є.Роднянського з культурного порядку денного Російської Федерації».

Фото: 24 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2318
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду