Під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів

Під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів

20 Жовтня 2022
991
20 Жовтня 2022
17:45

Під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів

991
За два з половиною місяці українці переглянули понад 40 робіт їхніх сучасників.
Під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів
Під час туру «Кіно заради Перемоги!» пройшло 906 показів фільмів

У Державному агентстві з питань кіно підбили підсумки туру «Кіно заради Перемоги!», що охопив 18 областей України. З 6 серпня до 20 жовтня 2022 року відбулось 906 кінопоказів, інформує пресслужба Держкіно.

«Майже всі покази для військових відвідували зірки українського кінематографа. Амбасадорами проєкту виступили Ада Роговцева, Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв, Богдан Бенюк та Олексій Тритенко. Щире спілкування кінозірок з українськими воїнами стало найбільш важливими емоційними моментами туру, а зустрічі тривали годинами», – відзначають у Держкіно.

Ада Роговцева впевнена, що кіно наближає Україну до Перемоги: «Вітчизняне кіно – це ми про нас самих нам самим. Це дуже важливо – об‘єднатися, спізнатися, полюбити самих себе і повірити в себе! Адже нам треба вистояти і Перемогти!».

Кінорежисерка та акторка Катерина Степанкова нагадала, що Україна у цій війні захищає і свою культуру: «Творче переосмислення українського буття, творчий пошук українських сенсів – одвічних і сьогоденних, – створює спільний культурний простір, якого так бракувало нашій країні і який багато важить у ствердженні нації.  «Кіно заради Перемоги!» – проєкт, спрямований саме на створення єдиного культурного простору. Для мене було честю бути залученою до нього!».

До програми кінопоказів увійшли допрем’єрні та прем’єрні фільми, які ще не завжди можливо переглянути в кінотеатрах. Це «Вітер зі сходу» режисерки Катерини Степанкової, «Щедрик» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко, «Небо. Парасолька» режисера Зази Буадзе, «Обмін» режисера Володимира Харченка-Куликовського, «Снайпер. Білий ворон» режисера Мар’яна Бушана та «Я працюю на цвинтарі» режисера Олексія Тараненка.

Емоційним і символічним етапом, вважають у Держкіно, став кінопоказ на честь Дня захисників і захисниць України 15 жовтня у Національному музеї народної архітектури та побуту України. Просто неба демонструвались дві повнометражні стрічки – фільм-казка «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» режисера Михайла Кострова та фільм «Снайпер. Білий ворон» режисера Мар’яна Бушана. Стрічки були представлені творчими групами. Також глядачі побачили короткометражну новелу нового документального проєкту «Культура vs війна» режисера Кадіма Тарасова (герой новели – режисер, продюсер та актор Ахтем Сеітаблаєв, який особисто представив стрічку).

Голова Держкіно Марина Кудерчук планує продовжувати такі кінопокази: «Особливо важливо, що перегляд стрічок став своєрідною терапією для наших захисників з Нацгвардії та ЗСУ, а також для переселенців. Кіно тут відіграє об'єднавчу для нації роль. Будемо працювати далі на культурному фронті, наближаючи нашу Перемогу!». 

Нагадаємо, Національний тур «Кіно заради Перемоги!» реалізується за ініціативи Офісу президента України, Держкіно, Асоціації «Дивись українське!», а також за підтримки ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії» та низки компаній.

Фото: Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду