Касові збори фільму «Довбуш» перетнули позначку у 55 млн грн

Касові збори фільму «Довбуш» перетнули позначку у 55 млн грн

4 Жовтня 2023
1635
4 Жовтня 2023
17:36

Касові збори фільму «Довбуш» перетнули позначку у 55 млн грн

1635
А кількість проданих квитків на стрічку сягнула понад 390 тисяч.
Касові збори фільму «Довбуш» перетнули позначку у 55 млн грн
Касові збори фільму «Довбуш» перетнули позначку у 55 млн грн

За результатами шостого тижня прокату касові збори стрічки Олеся Саніна «Довбуш» сягнули понад 55 мільйонів гривень. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

«Після шостого прокатного вікенду касові збори фільму “Довбуш” склали 55 158 183 грн, а кількість проданих квитків сягнула 390 795», — йдеться у повідомленні.

Як зауважили у відомстві, завдяки надпотужній підтримці глядачів фільм уже понад місяць збирає повні зали і продовжує завойовувати увагу ще більшої кількості глядачів.

«Покази тривають, тож приходьте у кіно й дізнавайтесь, як Довбуші боролися за свободу й протистояли поневолювачам», — закликали в Держкіно.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що «Довбуш» став найкасовішим українським ігровим фільмом 2023 року.

Як передає hromadske, для порівняння, стрічка  «Памфір» за сім тижнів прокату зібрала майже 11 440 055 грн. Фільм «Люксембург, Люксембург» за майже чотири тижні прокату зібрав 28,5 млн грн. 

Водночас мультфільм «Мавка. Лісова пісня» за сім тижнів у прокаті зібрав понад 154 млн грн.

«Довбуш» — це історичний фільм режисера Олеся Саніна. Стрічка розповідає про найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олексу Довбуша. Жорстоке правління місцевих магнатів змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей та слави, а другий — боротьби за справедливість для людей. 

Бюджет фільму становить понад 120 млн грн, з них 65 млн — це державне фінансування. Знімальний процес розпочався в серпні 2018 року і тривав п’ять років.

За перший вікенд прокату історичний екшн «Довбуш» зібрав 8,7 млн грн. Права на показ фільму придбали понад 20 країн.

Читайте також:

На фото: кадр з фільму

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1635
Читайте також
02.10.2023 16:05
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду