Перегляди українських фільмів на Megogo зросли впʼятеро

Перегляди українських фільмів на Megogo зросли впʼятеро

24 Жовтня 2022
1031
24 Жовтня 2022
12:41

Перегляди українських фільмів на Megogo зросли впʼятеро

1031
Команда медіасервісу Megogo дослідила, як із початку повномасштабної війни змінились вподобання українців у споживанні контенту.
Перегляди українських фільмів на Megogo зросли впʼятеро
Перегляди українських фільмів на Megogo зросли впʼятеро

У компанії констатують, що популярність українських аудіодоріжок зросла в рази, а російська мова нарешті почала втрачати провідні позиції.

Так, найпопулярніший серіал цієї осені 52% глядачів дивляться саме з українською озвучкою, створеною студією Megogo Voice. А близько 7% — мовою оригіналу — англійською. До 24 лютого показники переглядів українською були значно скромнішими.

«Проте міжнародні студії та правовласники все ще відносять Україну до країн колишнього СНД, де поки переважає російська мова. Тому часто фільми та серіали передаються правовласниками з аудіодоріжками мовою оригіналу та російською озвучкою. Понад те, правовласники забороняють створювати додаткові аудіодоріжки без окремого погодження, бо це є втручанням в контент. Однак війна поступово змінює ставлення до України, тому є надія, що оригінального українського дубляжу стане більше», — кажуть в компанії.

Попри це, великі каталоги вже наявного контенту, що створювався багато десятиліть, ще потребують перекладу. Тож для прискорення українізації контенту була заснована власна студія озвучування Megogo Voice. Також у компанії експериментують з іншими форматами, наприклад, тестують озвучування за допомогою штучного інтелекту.

«На Megogo доступні десятки тисяч годин відео- та аудіоконтенту. І хоч у нас вже зібрана одна з найбільших в світі колекцій легального контенту українською мовою, попереду ще багато роботи. З цією метою минулого року була створена студія Megogo Voice, де працюють українські актори театру та кіно. Студія не припинила роботу і після повномасштабного вторгнення. З лютого 2022 року колеги опрацювали майже 300 годин контенту, це більше 120 проєктів українською мовою. Все це ми робимо з власної ініціативи та власним коштом заради нашого глядача та розвитку якісного продукту українською мовою», — розповіла Валерія Толочина, маркетинг-директорка Megogo.

Крім того, в Megogo фіксують зростання попиту на контент виробництва України. Так, починаючи з 2021 року кількість переглядів фільмів українського виробництва зросла упʼятеро. Якщо на початку минулого року тільки кожен сотий перегляд фільму припадав на українську кінострічку, то цієї осені — вже кожен двадцятий перегляд. Цьому сприяє як покращення якості та кількості контенту, так і національне самовизначення користувачів.

Що стосується найпопулярніших українських фільмів, то з початку року найбільше переглядів отримали стрічки: «Ціна правди», «Зірки за обміном», «Черкаси», «Захар Беркут» та «Скажене весілля 2». При цьому лідером в 2022 році скоріш за все стане «Снайпер. Білий ворон». Уже кілька тижнів поспіль ця стрічка є топовою за кількістю переглядів.

Нагадаємо, серіали HBO стають недоступні в Україні з 2023 року.

Раніше Megogo пропонував долати емоційне вигорання, переглядаючи анімацію, а також випустив два проєкти жестовою мовою.

Серіали HBO стають недоступні в Україні з 2023 року

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Читайте також
13.02.2023 16:21
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду