detector.media
04.04.2022 16:10
«Еспресо», Прямий та 5 канал вимкнули у цифрі
«Еспресо», Прямий та 5 канал вимкнули у цифрі
«Детектор медіа» очікує на коментарі регулятора та Держспецзв’язку.

Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Журналісти Прямого та 5 каналу пишуть, що дотримуються принципу єдиної державної інформаційної політики, а левову частку ефірного часу передали спільному загальнонаціональному марафону, виконуючи указ президента.

Канали вимкнули вночі, і журналісти вважають це незаконним, оскільки щодо цього не було рішення Нацради чи РНБО, та називають такі дії «диверсією» директора Концерну РРТ Кирила Данилова.

Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

«Еспресо» пише, що «на підставі відповідних договорів в ефірі регулярно виходять щоденні інформаційні блоки іноземних партнерів – новини Бі-бі-сі (Велика Британія), "Радіо Свобода", "Голосу Америки" (США), France 24 (Франція)». І у їх припиненні мовник вбачає провокацію проти країн-партнерів.

«Свідоме продовження відключення українського телеканалу "Еспресо" з української цифрової мережі Т2 може бути розцінено не інакше як участь у війні проти України на стороні Кремля. Ми звернулись до уповноважених правоохоронних органів з метою перевірки цихфактів та відкриття кримінальних проваджень щодо чиновників Концерну РРТ за колабораціонізм, державну зраду та інші злочини, про що будуть поінформовані всі посольства держав-партнерів в Україні», — йдеться у зверненні каналу «Еспресо».

«Детектор медіа» звернувся з проханням прокоментувати відключення каналів до членів Нацради, Держспецзв’язку, якому підпорядковується Концерн РРТ, та до «Зеонбуду». Однак відповідей Держспецзв’язку та цифрового провайдера поки що не отримав.  У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них не має рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Нагадаємо, 19 березня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким підпорядкував «Зеонбуд» Концерну РРТ та зобов’язав загальнонаціональні канали транслювати єдиний марафон.  5 канал, Прямий та «Еспресо» змінили свій ефір і долучились до трансляції марафону «Єдині новини».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY