Байден закликав американських громадян виїхати з України негайно

Байден закликав американських громадян виїхати з України негайно

11 Лютого 2022
2977
11 Лютого 2022
08:13

Байден закликав американських громадян виїхати з України негайно

2977
Посилати війська для їхньої евакуації Америка не буде, бо це була б «світова війна».
Байден закликав американських громадян виїхати з України негайно
Байден закликав американських громадян виїхати з України негайно

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав громадян своєї держави виїхати з України негайно. Про це він сказав в інтерв’ю телекомпанії NBC.

«Американським громадянам слід виїхати негайно, — сказав Байден, відповідаючи на питання ведучого Лестера Голта. — Ми маємо справу не з терористичною організацією, а з однією з найбільших армій світу. Це зовсім інша ситуація, і все може піти шкереберть швидко (things could go crazy quickly)».

На запитання ведучого, який сценарій розвитку подій може спонукати його надіслати американські війська для порятунку американських громадян в Україні, Байден відповів: «Такого немає. Якщо американці і Росія почнуть стріляти одне в одного, почнеться світова війна. Ми вже не в тому світі, який був раніше».

Також 10 лютого Державний департамент Сполучених Штатів Америки завив, що США «не зможуть евакуювати своїх громадян у разі бойових дій з боку Росії будь-де в Україні», і можливості дипломатичних установ допомагати громадянам США виїжджати з України можуть бути обмеженими. NBC посилається на дані американської розвідки, які свідчать, що Росія може розпочати повномасштабне збройне вторгнення в Україну, а російські танки потенційно можуть досягти Києва за дві доби.

Байден також сказав, що навіть якщо президент Росії Володимир Путін «настільки дурний, щоб вторгнутись, то він достатньо розумний, щоб не робити нічого, що може негативно вплинути на громадян Америки».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2977
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду