У НАТО передбачають, що Росія може спробувати повалити владу в Києві

У НАТО передбачають, що Росія може спробувати повалити владу в Києві

11 Лютого 2022
12314
11 Лютого 2022
18:59

У НАТО передбачають, що Росія може спробувати повалити владу в Києві

12314
«Зберігається ризик повномасштабного вторгнення, але також є ризик інших агресивних дій».
У НАТО передбачають, що Росія може спробувати повалити владу в Києві
У НАТО передбачають, що Росія може спробувати повалити владу в Києві

Окрім прямої військової інтервенції, Росія може спробувати повалити владу в Києві, здійснити гібридні та кібератаки та інші підривні дії. Про це сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Румунії, пише «Укрінформ».

«Зберігається ризик повномасштабного вторгнення, але також є ризик інших агресивних дій будь-якого типу, включаючи спроби повалити владу в Києві, гібридні та кібернетичні атаки та багато інших видів агресії з боку Росії. У цьому немає визначеності, але відомо, що військове нарощування триває», – сказав Генсекретар НАТО.

Він підкреслив, що в Альянсі знають про тривалу агресію Росії: «Ми бачили погрожуючу риторику з російської сторони, і ми знаємо, що багато офіцерів російської розвідки вже діють в Україні. Ми маємо приклади використання Росією сили проти України в минулому».

Єнс Столтенберг зауважив, що комбінація військового нарощування, войовничої риторики та фактів використання російських сил проти сусідів у минулому є приводом для серйозного занепокоєння: «Ми маємо бути пильними та готовими реагувати, якщо вони знову використають силу проти України».

Керівник Альянсу відзначив, що ситуація через Росію стала ще напруженішою: «Ризики є реальними. Ми бачимо, що військове нарощування (Росії - ред.) в Україні та навколо неї триває. Ризик нового збройного конфлікту в Європі зберігається. Кількість російських військ зростає, а час на попередження (про атаку - ред.) зменшується. Водночас у нас немає жодної визначеності (щодо намірів Росії)».

Нагадаємо, сьогодні з'явилися знімки, що засвідчують нарощення російських військових сил в окупованому Криму та Білорусі.

Фото з сайту НАТО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12314
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду