Путін вже прийняв рішення вторгнутися в Україну найближчими днями — Байден

Путін вже прийняв рішення вторгнутися в Україну найближчими днями — Байден

18 Лютого 2022
8635
18 Лютого 2022
23:59

Путін вже прийняв рішення вторгнутися в Україну найближчими днями — Байден

8635
Росія може обрати дипломатичний шлях, доки ця операція не розпочалася, сказав президент США.
Путін вже прийняв рішення вторгнутися в Україну найближчими днями — Байден
Путін вже прийняв рішення вторгнутися в Україну найближчими днями — Байден

Президент США Джо Байден повідомив, що, за інформацією Сполучених Штатів, російські військові сили вторгнуться в Україну у найближчі дні. Про це він заявив під час звернення до нації із промовою, присвяченою ситуації довкола України. 

«Зараз російські війська практично оточили Україну з боку Білорусі, з боку Чорного моря на Півдні. Обклали повністю по всьому кордону. І ми маємо підстави вважати, що російські сили мають наміри вторгнутися до України протягом найближчого тижня, найближчих днів. І ми вважаємо, що вони нападуть на столицю, на Київ, місто з населенням із [2,5] мільйонами людей,  — сказав президент США.  — Ми не прагнемо конфлікту. Ми намагатимемося зробити все, щоби усунути всі причини, [що призведуть до військових дій Росії]».

Також Джо Байден попередив, що Росія відповідатиме «за цей катастрофічний вибір і за своє катастрофічне рішення», і що на неї чекають жорсткі санкції з боку США. «Ми не відправлятимемо свою армію до України, але продовжимо надавати військову та гуманітарну допомогу», — додав Байден. 

За його словами, Сполучені Штати діятимуть синхронно з Європейським Союзом і НАТО. 

Як відзначив президент США, Росія все ще може обрати дипломатичний шлях, а держсекретар США Ентоні Блінкен готовий зустрітися із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим 24 лютого, якщо Росія не розпочне силову операцію в Україні.

17 лютого 2022 року російські бойовики обстріляли з важкого артилерійського озброєння Станицю Луганську, снаряди влучили в будівлю дитсадка. Унаслідок обстрілу постраждали дві жінки та один чоловік. Загалом у закладі під час обстрілу перебувало 20 дітей та 18 працівників. РосЗМІ звинуватили в обстрілі ЗСУ.

Загалом, бойовики минулої доби здійснили 60 обстрілів української території, 43 було здійснено із забороненої зброї. Росіяни активізували обстріли перед засіданням Радбезу ООН, яке відбулось 17 лютого. 

Під час засідання Радбезу ООН держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Росія може використати для повномасштабної агресії проти України надуманий привід: теракт на російській території, виявлення братських могил, обстріл цивільних або справжню чи фейкову атаку із застосуванням хімічної зброї.  

4 лютого 2022 року представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що російський уряд планує влаштувати фальшивий напад «українських військових» на російську територію, щоб створити фальшиве виправдання для власного вторгнення. 

«Ми вважаємо, що в рамках цієї фальшивої атаки Росія створить дуже наочно-пропагандистське відео, де будуть нібито трупи та актори в "скорботі", зображення зруйнованих місць, а також військова техніка з України чи Заходу», – повідомив Кірбі.

Напередодні відповідну інформацію поширили ЗМІ з посиланням на неназване джерело в адміністрації Джо Байдена.

Посол Росії в Європейському Союзі Володимир Чижов заявив, що Москва не планує жодних подібних операцій для вторгнення в Україну.

Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що США попередили Київ про фейкове відео, яке Росія, за даними Пентагону, мала використати як привід для нападу на Україну.

Фото: Білий дім

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8635
Читайте також
22.02.2022 13:03
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
1 949
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
однако
769 дн. тому
рашиковый пуйлоскот - на фарш !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду