Монастирський, нардепи та журналісти потрапили під обстріл російських бойовиків (ВІДЕО)

Монастирський, нардепи та журналісти потрапили під обстріл російських бойовиків (ВІДЕО)

19 Лютого 2022
6529
19 Лютого 2022
21:03

Монастирський, нардепи та журналісти потрапили під обстріл російських бойовиків (ВІДЕО)

6529
Кореспондент «Радіо Свобода»: Снаряди падали за 300 метрів від місця, де перебували міністр і журналісти.
Монастирський, нардепи та журналісти потрапили під обстріл російських бойовиків (ВІДЕО)
Монастирський, нардепи та журналісти потрапили під обстріл російських бойовиків (ВІДЕО)

У суботу, 19 лютого, артилерія бойовиків обстріляла Новолуганське Донецької області під час візиту міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського і групи міжнародних журналістів.

Як повідомив з місця подій кореспондент «Радіо Свобода» Мар’ян Кушнір, спочатку бойовики вдарили з мінометів, згодом почалися артобстріли, снаряди падали за 300 метрів від місця, де перебували міністр і журналісти.

Радник голови МВС Антон Геращенко уточнив, що під обстріл потрапили журналісти CNN, FOXnews, The Washington Рost, The New York Times, Voice of America.

«Я – цивільна особа і сьогодні перший раз у житті, разом з вами, потрапив під обстріл. Саме завдяки вам люди, як в Україні, так і закордоном, можуть дізнатись, що зараз насправді відбувається в районі ООС. Дякую за вашу мужність і відданість професії», – цитує Монастирського пресслужба МВС.

Під обстріл потрапила і група нардепів із представниками іноземних ЗМІ, які також прибули в зону проведення операції Об’єднаних сил. 

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, який був серед депутатів, записав відео, на якому повідомив, що група перебувала біля позицій ЗСУ у Новолуганському, коли стався обстріл, «укрилися в бліндажі». Внаслідок обстрілу ніхто з нардепів і журналістів не постраждав.

18 лютого 2022 року ватажки терористів «ДНР» і «ЛНР» оголосили про евакуацію жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей до Росії. Російські ЗМІ розповсюджують фейки про нібито «наступ» ЗСУ. Україна офіційно спростувала повідомлення російської пропаганди про нібито підготовку «наступу» ЗСУ.

17 лютого російські бойовики обстріляли з важкого артилерійського озброєння Станицю Луганську, снаряди влучили в будівлю дитсадка. Унаслідок обстрілу постраждали дві жінки та один чоловік. Загалом у закладі під час обстрілу перебувало 20 дітей та 18 працівників. РосЗМІ звинуватили в обстрілі ЗСУ. Росіяни активізували обстріли перед засіданням Радбезу ООН, яке відбулось 17 лютого. 

Під час засідання Радбезу ООН держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що Росія може використати для повномасштабної агресії проти України надуманий привід: теракт на російській території, виявлення братських могил, обстріл цивільних або справжню чи фейкову атаку із застосуванням хімічної зброї.  

4 лютого представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що російський уряд планує влаштувати фальшивий напад «українських військових» на російську територію, щоб створити фальшиве виправдання для власного вторгнення. 

Фото: МВС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6529
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду