Монастирський закликав українців не панікувати: Зараз не 2014 рік (ВІДЕО)

Монастирський закликав українців не панікувати: Зараз не 2014 рік (ВІДЕО)

14 Лютого 2022
1883
14 Лютого 2022
15:19

Монастирський закликав українців не панікувати: Зараз не 2014 рік (ВІДЕО)

1883
Денис Монастирський: Якщо якийсь "гіркін" спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецпризначенцями без попередження.
Монастирський закликав українців не панікувати: Зараз не 2014 рік (ВІДЕО)
Монастирський закликав українців не панікувати: Зараз не 2014 рік (ВІДЕО)

Очільник МВС Денис Монастирський у відеозверненні закликав українців не панікувати на тлі повідомлень про можливість масштабного вторгнення Росії до України.

«Ми в Міністерстві внутрішніх справ не допустимо жодних сепаратистських проявів на кшталт тих, що були навесні 2014 року в Харкові, Луганську, Донецьку. Повторення Слов’янська ми також не допустимо. Якщо якийсь "гіркін" спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження та жодних вагань. Чим кожен з вас може зараз допомогти? По-перше, зберігайте спокій. Не панікуйте, зараз не 2014 рік. Україна стала сильнішою та організованішою. По-друге, кожен на своєму місці повинен виконувати свою щоденну роботу, аби функціонували школи, лікарні, дитячі садки, підприємства», – сказав Монастирський.

Міністр додав, що 300 тисяч поліцейських, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників щодня несуть службу на захисті внутрішньої безпеки.

«Незважаючи на будь-які заяви про можливі агресивні дії з боку Російської Федерації, ніхто не панікує і не боїться», – каже міністр.

З осені 2021 року західні ЗМІ з посиланням на дані розвідки повідомляють, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

Про загрозу масштабного російського вторгнення відкрито заявляють очільники західних держав, зокрема, президент США Джо Байден та прем'єр Великої Британії Борис Джонсон.

Байден вже заявив, що широкомасштабне вторгнення в Україну стане для Росії «катастрофою», а російський президент Володимир Путін у цьому разі зазнає санкцій із боку Заходу, «яких він досі не бачив».

У січні 2022 року Велика Британія на тлі посилення російської ескалації почала постачати ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW. Збільшили допомогу Україні і США.

Президент Зеленський під час зустрічі з іноземними журналістами заявив, що США підтримують гостру «інформаційну ситуацію» навколо стягування російських військ до кордонів України. А міністр оборони Олексій Резніков каже, що кількість російських військових біля кордонів України співмірна з цифрами минулої весни. 

11 лютого Джо Байден закликав громадян США негайно виїхати з України. 

Німецьке видання Spiegel з посиланням на ЦРУ повідомило, що Росія нібито має розпочати масштабний наступ на Україну 16 лютого 2022 року.

Однак за даними джерел CNN, посилення градусу тривожності щодо російської агресії є частиною інформаційної стратегії Вашингтону. Нагнітання повідомлень про можливість повномасштабної військової операції РФ в Україні нібито потрібні, щоб збити з пантелику самих росіян.

Фото: МВС України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1883
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду