Ткаченко закликав бути обережнішими з непідтвердженою інформацією західних ЗМІ про Україну

Ткаченко закликав бути обережнішими з непідтвердженою інформацією західних ЗМІ про Україну

15 Лютого 2022
2210
15 Лютого 2022
16:44

Ткаченко закликав бути обережнішими з непідтвердженою інформацією західних ЗМІ про Україну

2210
Олександр Ткаченко: Коли західні ЗМІ посилаються на неназвані джерела в розвідці – не підхоплюйте це.
Ткаченко закликав бути обережнішими з непідтвердженою інформацією західних ЗМІ про Україну
Ткаченко закликав бути обережнішими з непідтвердженою інформацією західних ЗМІ про Україну

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попросив українські медіа не публікувати неперевірену інформацію від західних медіа щодо подій в Україні.

Про це Ткаченко сказав під час брифінгу на тему «Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ».

«У CNN було пару кейсів, коли вони самі спростовували якусь інформацію. По-друге, якщо це дійсно не відповідає дійсності, то будемо (спростовувати цю інформацію). Але тут варто зробити одну важливу ремарку – ми все ж таки маємо справу з достатньо вільними західними ЗМІ, які живуть у своїй атмосфері, хайпу інформації, яку вони збирають стосовно подій в Україні. Ми зверталися до наших колег бути більш обачними стосовно висловів, які вони використовують. Але якщо ви помітили, дуже часто вони посилаються на неназвані джерела в розвідці, тому в даному випадку є єдина запорука того, щоб ми не підхоплювали. І це мій заклик до вас. Тому що завжди можна звернутися до наших військових, до наших джерел», – каже Ткаченко.

Ткаченко підкреслив, що треба відрізняти таблоїдні ЗМІ, від поважних медіа.

«Якщо Bild малює ці картинки, з приводу захоплення України на карті, попри їх великий тираж цієї газети, варто також зважати, що поруч може з'явитися інформація про НЛО, яке прилетіло», – сказав міністр.

З осені 2021 року західні ЗМІ з посиланням на дані розвідки повідомляють, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

Про загрозу масштабного російського вторгнення відкрито заявляють очільники західних держав, зокрема, президент США Джо Байден та прем'єр Великої Британії Борис Джонсон.

Байден заявив, що широкомасштабне вторгнення в Україну стане для Росії «катастрофою», а російський президент Володимир Путін у цьому разі зазнає санкцій із боку Заходу, «яких він досі не бачив».

У січні 2022 року Велика Британія на тлі посилення російської ескалації почала постачати ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW. Збільшили допомогу Україні і США.

Президент Зеленський під час зустрічі з іноземними журналістами заявив, що США підтримують гостру «інформаційну ситуацію» навколо стягування російських військ до кордонів України. А міністр оборони Олексій Резніков каже, що кількість російських військових біля кордонів України співмірна з цифрами минулої весни. 

11 лютого Джо Байден закликав громадян США негайно виїхати з України. 

Німецьке видання Spiegel з посиланням на ЦРУ повідомило, що Росія нібито має розпочати масштабний наступ на Україну 16 лютого 2022 року. Західні розвідки припускають, що Київ може бути захоплений за «декілька днів».

Однак за даними джерел CNN, посилення градусу тривожності щодо російської агресії є частиною інформаційної стратегії Вашингтону. Нагнітання повідомлень про можливість повномасштабної військової операції РФ в Україні нібито потрібні, щоб збити з пантелику самих росіян.

Архівне фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду