«Ескалаційна дія». ОП відреагував на заклик Держдуми визнати терористичні «Л/ДНР»

«Ескалаційна дія». ОП відреагував на заклик Держдуми визнати терористичні «Л/ДНР»

15 Лютого 2022
1030
15 Лютого 2022
13:42

«Ескалаційна дія». ОП відреагував на заклик Держдуми визнати терористичні «Л/ДНР»

1030
ОП: Москва пішла на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі.
«Ескалаційна дія». ОП відреагував на заклик Держдуми визнати терористичні «Л/ДНР»
«Ескалаційна дія». ОП відреагував на заклик Держдуми визнати терористичні «Л/ДНР»

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав «ескалаційною дією» заклик Держдуми РФ до президента Росії Володимира Путіна визнати терористичні «Л/ДНР».

«Звісно, вихід Росії з Мінських домовленостей і будь-які політико-юридичні кроки на користь окупаційних структур мають отримати негайну оцінку та реакцію демократичної спільноти. Показова також і неповага до німецької сторони як до учасниці "нормандського формату", виявлена Держдумою Росії. Це рішення було проголосовано тоді, коли канцлер Шольц перебував у Москві. Можна лише шкодувати, що в Москві пішли на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі»,сказав Подоляк агенції «Інтерфакс-Україна».

На думку Подоляка, «навіть сама постановка питання у Росії щодо визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських документів».

«Якщо Росія ухвалила рішення де-юре та де-факто вийти з Мінських домовленостей, то це лише остаточно доводить, що саме російська сторона несе відповідальність за відсутність суттєвого прогресу у переговорному процесі щодо припинення війни на Донбасі», – заявив він.

15 лютого 2022 року Держдума Росії ухвалила постанову щодо негайного скерування президенту Росії звернення про необхідність визнання терористичних утворень «ДНР» та «ЛНР».

Перед цим Верховна Рада України звернулася до світу із закликом не визнавати «незалежність» цих маріонеткових утворень на окупованій території України. Звернення адресоване до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, ПАРЄ, ОБСЄ, ПА НАТО, урядів і парламентів держав світу. За відповідну постанову проголосував 331 народний депутат.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду