«Врегулювати кризу на Донбасі». Путін занепокоєний постачанням зброї до України — ЗМІ

«Врегулювати кризу на Донбасі». Путін занепокоєний постачанням зброї до України — ЗМІ

13 Лютого 2022
6525
13 Лютого 2022
11:26

«Врегулювати кризу на Донбасі». Путін занепокоєний постачанням зброї до України — ЗМІ

6525
Як слідує з коментарів його помічника журналістам, президент РФ вже розглядає окупований Крим та Донбас як території Росії.
«Врегулювати кризу на Донбасі». Путін занепокоєний постачанням зброї до України — ЗМІ
«Врегулювати кризу на Донбасі». Путін занепокоєний постачанням зброї до України — ЗМІ

Розмова президентів Джо Байдена та Володимира Путіна відбулася на тлі повідомлень Білого дому про те, що вторгнення Росії в Україну може статися у будь-який момент. В Кремлі називають ці прогнози «істерією», пише сайт BBC News Україна.

«Президент Байден чітко вказав Путіну, що попри відданість США дипломатичним переговорам, спільно з союзниками та партнерами готові до інших сценаріїв», — зазначається у заяві Білого дому.

Також, за інформацією Білого дому, ішлося про те, що подальше вторгнення Росії в Україну призведе до масових людських жертв та послабить авторитет Росії у світі. При цьому США, як і раніше, готові йти дипломатичним шляхом при повній координації з союзниками та партнерами, але також готові до інших сценаріїв.

Під час розмови Путін висловив стурбованість постачанням зброї до України. Як слідує з  коментарів його помічника журналістам, президент РФ вже розглядає окупований Крим та Донбас як території Росії.

Російська редакція BBC цитує помічника Путіна Юрія Ушакова, який інформував журналістів про суть телефонних переговорів. 

«Російський президент говорив голові Білого дому про небезпеку "мілітаризації України та її накачуваннч сучасною зброєю, чим "цілеспрямовано займаються західні країни, тим самим заохочуючи можливі провокації українських силовиків як щодо Донбасу, так і щодо Криму". Ушаков також сказав, що Путін знову звинуватив Київ у саботуванні Мінських угод про врегулювання кризи на Донеччині», — повідомляється на сайті ВВС.

Також, як ідеться в публікації, Ушаков сказав, що «розмова пройшла в атмосфері безпрецедентного нагнітання офіційними американськими особами істерії щодо неминучого вторгнення Росії до України».

Кремль поширив повідомлення про те, що Росія найближчим часом оголосить про свої дії після аналізу відповідей США та НАТО на її пропозиції щодо гарантій безпеки. Поки що у МЗС Росії заявили про змову та провокації міжнародної спільноти «задля відвернення уваги від власних агресивних дій».

Нагадаємо, міжнародні ЗМІ попереджають, що повномасштабна військова операція в Україні може початися найближчими днями. Найранішу дату, 15 лютого, називають у Bloomberg. Сайт фінансових новин уже навіть підготував форми для прямих трансляцій щодо вторгнення. 

Журналісти The Guardian цитують слова Байдена, що Росія може напасти на Україну протягом кількох днів.  Spiegel з посиланням на ЦРУ повідомляє, що названо дату військової операції росіян: 16 лютого 2022 року.

На сайті СNN пишуть, що йдеться про стратегічну кампанію в США. Мовляв, США «нагнітають» повідомлення в медіа на тему російського вторгнення, щоб зірвати плани Кремля. Також CNN повідомляють про три напрямки, що можуть стати стратегічними для військових операцій Росії.

Фото: скріншот з відео фейсбук-трансляції Білого дому

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6525
Читайте також
22.02.2022 13:03
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
1 971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду