Резніков про ймовірність захоплення Києва: Нісенітниця, до міста просто ніхто не дійде

Резніков про ймовірність захоплення Києва: Нісенітниця, до міста просто ніхто не дійде

15 Лютого 2022
1054
15 Лютого 2022
09:31

Резніков про ймовірність захоплення Києва: Нісенітниця, до міста просто ніхто не дійде

1054
Олексій Резніков: Я пропоную такі апокаліптичні сценарії навіть не розглядати – це нісенітниця.
Резніков про ймовірність захоплення Києва: Нісенітниця, до міста просто ніхто не дійде
Резніков про ймовірність захоплення Києва: Нісенітниця, до міста просто ніхто не дійде

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про малоймовірність захоплення Києва у разі масштабного наступу російської армії на Україну.

«Відверто скажу: не вірю. Я прошу не забувати, що у нас тисячі кілометрів із Білоруссю, з яких приблизно 750 км – це болота і хащі. Тому не просто у кожному місці перетнути цей кордон. Всього є лише 250 км із Білоруссю, де можна легко подолати кордон, і вони перебувають не над Києвом, а ближче до польського кордону», – сказав міністр в етері каналу ICTV.

Резніков додав, що навіть з точки зору географії атакувати Київ – це дуже складна історія.

«До Києва ще треба дійти – це майже 200 км. У нас система оборони побудована у такий спосіб, що ми готові до відсічі, і до Києва просто ніхто не дійде. Я вже не кажу про спроможність 4-х мільйонного Києва себе захищати».

Резніков запевнив у готовності Збройних сил протидіяти агресії, якщо Росія повторно нападе на Україну.

«Якщо хтось каже, що Київ буде захоплений або впаде за декілька діб, то це буде величезна помилка. Я пропоную такі апокаліптичні сценарії навіть не розглядати – це нісенітниця. Вибачте ті, хто так говорить, навіть якщо це наші поважні стратегічні партнери».

З осені 2021 року західні ЗМІ з посиланням на дані розвідки повідомляють, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

Про загрозу масштабного російського вторгнення відкрито заявляють очільники західних держав, зокрема, президент США Джо Байден та прем'єр Великої Британії Борис Джонсон.

Байден вже заявив, що широкомасштабне вторгнення в Україну стане для Росії «катастрофою», а російський президент Володимир Путін у цьому разі зазнає санкцій із боку Заходу, «яких він досі не бачив».

У січні 2022 року Велика Британія на тлі посилення російської ескалації почала постачати ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW. Збільшили допомогу Україні і США.

Президент Зеленський під час зустрічі з іноземними журналістами заявив, що США підтримують гостру «інформаційну ситуацію» навколо стягування російських військ до кордонів України. А міністр оборони Олексій Резніков каже, що кількість російських військових біля кордонів України співмірна з цифрами минулої весни. 

11 лютого Джо Байден закликав громадян США негайно виїхати з України. 

Німецьке видання Spiegel з посиланням на ЦРУ повідомило, що Росія нібито має розпочати масштабний наступ на Україну 16 лютого 2022 року. Західні розвідки припускають, що Київ може бути захоплений за «декілька днів».

Однак за даними джерел CNN, посилення градусу тривожності щодо російської агресії є частиною інформаційної стратегії Вашингтону. Нагнітання повідомлень про можливість повномасштабної військової операції РФ в Україні нібито потрібні, щоб збити з пантелику самих росіян.

Фото: пресслужба Міноборони України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1054
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду