Ткаченко: Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ

Ткаченко: Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ

18 Березня 2021
1411
18 Березня 2021
09:27

Ткаченко: Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ

1411
Міністр розповів, що конкурс на посаду керівника УКФ транслюватимуть онлайн 24 березня о 12:00.
Ткаченко: Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ
Ткаченко: Аудиторська перевірка не повинна впливати на вибори виконавчого директора УКФ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що аудиторська перевірка Українського культурного фонду не повинна впливати на вибори виконавчого директора установи. Про це 17 березня він написав у Facebook.

«Давайте розмежовувати: аудиторська перевірка – це аудиторська перевірка. Вибори – це вибори. Одне не повинно впливати на характер проведення іншого. Але не відкрию ні для кого таємницю, сказавши, що інституція, яка надає державну фінансову допомогу – обов’язково має звітувати про неї. Саме тому розподіл держкоштів по грантовим програмам завжди підлягає аудиторським перевіркам. Процедура традиційна. Важливо, щоб емоційний градус дискусії не впливав ні на конкурс, ні на кандидатів, ні на Юлію Федів, як одну з достойних і сильних претендентів», – розповів Ткаченко.

Міністр повідомив, що Наглядова Рада УКФ провела установче засідання, на якому розглянула питання підготовки виборів виконавчого директора УКФ. Він уточнив, що процес обговорення кандидатур на керівника УКФ проходить публічно.

«Усі отримають шанс презентувати себе та матимуть рівні умови для участі. Рішення щодо переможця прийматиметься виключно Наглядовою Радою УКФ у демократичний спосіб шляхом голосування», – зазначив міністр культури та додав, що конкурс на посаду керівника УКФ транслюватимуть онлайн 24 березня о 12:00.

Нагадаємо, 8 лютого 2021 року УКФ повідомив, що у виконавчої директорки Українського культурного фонду Юлії Федів, яка обіймала цю посаду з 2018 року, завершився контракт. Вона продовжить виконувати свої обов’язки поки проводять конкурс. Того ж дня Наглядова Рада УКФ оголосила конкурс на посаду виконавчого директора установи. 

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли триває прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планує переобратися діюча директорка Юлія Федів.

Український культурний фонд відповів на звинувачення у непрозорості фінансування проєктівНа думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а отже посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

Фото: УКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1411
Читайте також
03.03.2021 13:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
4 599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду