Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ

Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ

23 Березня 2021
2733
23 Березня 2021
16:51

Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ

2733
Юлія Федів зазначила, що її «місія в УКФ добігає кінця».
Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ
Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ

Директорка Українського Культурного Фонду Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора. Про це Федів повідомила у Facebook.

«Я вирішила не брати участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ. Позаду – три роки побудови одного з перших державних фондів. Створювати інституцію з нуля – це надзвичайний досвід. Ми будували УКФ на цінностях належного врядування, відкритості та довіри, і це об‘єднало команду, відгукнулося спільноті та принесло свій результат…Я щиро вдячна кожній і кожному з вас. Без вашого професіоналізму, чесності та самовідданості наш результат був би неможливим», – написала Федів.

Юлія Федів висловила сподівання, що команда й надалі зможе впроваджувати принципи вже під керівництвом нового директора чи директорки, за сприяння Наглядової ради і профільного міністерства.

«Я усвідомлюю всю відповідальність, яка покладена на мене, як діючої директорки. Але вважаю, що моя місія, моя мрія і мій час тут добігає кінця. Приймаючи це рішення, я керувалася єдиною метою: зберегти УКФ як сталу інституцію, життєво необхідну нашій культурній сфері», – додала Федів.

Юлія Федів обіймала посаду директора УКФ з 2018 року, контракт з нею був укладений на три роки. Наразі вона продовжує виконувати свої обов’язки поки проводять конкурс на відповідну посаду.

8 лютого 2021 року Наглядова Рада УКФ оголосила конкурс на посаду виконавчого директора установи,  9 березня закінчився строк подачі документів від кандидатів. Наразі відомо про участь у конкурсі 13 осіб, серед них була і Федів.

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли триває прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планує переобратися діюча директорка Юлія Федів.

Український культурний фонд відповів на звинувачення у непрозорості фінансування проєктівНа думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а отже посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

Фото: Yuliia Fediv/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2733
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду