Головою УКФ став гендиректор театру Франка

Головою УКФ став гендиректор театру Франка

2 Лютого 2021
2722
2 Лютого 2021
10:30

Головою УКФ став гендиректор театру Франка

2722
Він став дев'ятим членом наглядової ради Українського культурного фонду
Головою УКФ став гендиректор театру Франка
Головою УКФ став гендиректор театру Франка

Головою Українського культурного фонду призначили генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Михайла Захаревича. Про це УКФ повідомив 1 лютого.

Міністерство культури та інформаційної політики України призначило його на посаду наказом від 28 січня 2021 року.

Національна академія мистецтв України пише, що Михайло Захаревич народився 26 вересня 1950 у селі Сосонка Вінницької області. У 1972 закінчив Харківський інститут мистецтв імені Івана Котляревського. Працював актором. У 1983 став директором Запорізького обласного театру ляльок, а наступного року – директором Запорізького музично-драматичного театру ім. М. Щорса. З 1992 року був генеральним директором Національного академічного драматичного театру імені І. Франка.

У 1995-2000 був першим заступником міністра культури і мистецтв України. З 2018 року — генеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені І. Франка.

Народний артист України (2004), заслужений працівник культури (1989), кандидат мистецтвознавства (2017). Лауреат мистецьких премій імені М. Л. Кропивницького та імені М.Крушельницького. Нагороджений: орденом князя Ярослава Мудрого ІV (2015) та V (2010) ступенів.

Як писав ДМ, 19 січня 2018 року міністр культури Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени Наглядової ради Фонду. 16 грудня 2019 року дружина п’ятого президента України Марина Порошенко подала заяву на звільнення з посади голови Наглядової ради Українського культурного фонду.

Нагадаємо, 15 січня 2021 року президент Володимир Зеленський призначив членами Наглядової ради УКФ поета, драматурга Юрія Рибчинського та громадського діяча, мандрівника, засновника ТОВ «Ван Лайф Тревел» Артема Суріна. 

20 січня Міністерство культури та інформаційної політики обрало до складу наглядової ради генеральну директорку Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків Катерину Чуєву та актора, режисера серіалу «Слуга народу», який допомагав формувати концепцію нового державного каналу для тимчасово окупованих територій «Дом» Олексія Кірющенка. 

За результатами інтернет-голосування, яке тривало два тижні, до складу наглядової ради від закладів культури обрано колишнього голову Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, нинішнього віцепрезидента Star Media Юрія Артеменка та генерального директора Національного цирку України Владислава Корнієнка, від громадських об'єднань - директора історико-меморіального музею «Героїзм і Холокост» Олександра Сусленського та першого заступника генерального директора Харківської національної опери Ігоря Тулузова.  

Наглядова рада УКФ має складатися з дев'яти осіб – двох осіб, визначених президентом України, двох осіб, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв, двох осіб – представників закладів культури, двох осіб – представників громадських об’єднань та голови Фонду (за посадою).

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2722
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду