Скандал навколо УКФ: МКІП звинуватило Фонд у неправдивій інформації

Скандал навколо УКФ: МКІП звинуватило Фонд у неправдивій інформації

16 Березня 2021
3664
16 Березня 2021
18:15

Скандал навколо УКФ: МКІП звинуватило Фонд у неправдивій інформації

3664
На думку міністерства, арбітром у цій ситуації має стати третя сторона – правоохоронні та контролюючі органи.
Скандал навколо УКФ: МКІП звинуватило Фонд у неправдивій інформації
Скандал навколо УКФ: МКІП звинуватило Фонд у неправдивій інформації

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) України оприлюднило власну позицію щодо скандалу навколо Українського культурного фонду, якого Спілка концертних індустрій України звинуватила у начебто непрозорості фінансування проєктів. Заяву МКІП оприлюднено на офіційному сайті.

У міністерстві зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

«В офіційній позиції Українського культурного фонду, розміщеній на його сайті, подано неправдиві факти щодо ролі МКІП у розподілі коштів грантів інституційної підтримки від УКФ. Міністерство не втручається в оперативну діяльність УКФ щодо розподілу коштів грантів інституційної підтримки. Зокрема, за наданими Українським культурним фондом фактами щодо погодження із МКІП виділення грантів за неосновним КВЕДом повідомляємо, що такого погодження із МКІП не було», – заявили в міністерстві.

У відомстві додали, що в листі УКФ до МКІП №1319-02/02-13 від 05.11.2020 року Фонд прямо зазначав, що саме Дирекція УКФ приймала рішення щодо визначення основного виду діяльності саме за основним КВЕД, що зазначений у витягу із ЄДРПОУ. Також цим листом УКФ начебто повідомив МКІП, що саме ця вимога була основною для проходження технічного відбору заявниками, щоб забезпечити виконання вимог Закону щодо підтвердження відповідності економічної діяльності заявників, як тих, що належать до культурних та креативних індустрій.

«Також звертаємо увагу, що МКІП не погоджувало кожен окремий договір та до компетенцій МКІП не відноситься перевірка заявників на відповідність технічним вимогам УКФ, зокрема щодо дотримання вимоги щодо основного коду КВЕД заявників. Крім того, інформуємо, що до МКІП подаватися вже підписані УКФ договори про фінансування», – зазначили в міністерстві.

На думку МКІП, «арбітром в цьому випадку повинна стати третя сторона, а саме правоохоронні та контролюючі органи».

Нагадаємо, 10 березня Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли триває прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планує переобратися діюча директорка Юлія Федів.

Офіційна позиція УКФ щодо звинувачень з боку Спілки – тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3664
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду