На посаду виконавчого директора УКФ претендують 19 кандидатів

На посаду виконавчого директора УКФ претендують 19 кандидатів

20 Квітня 2021
2107

На посаду виконавчого директора УКФ претендують 19 кандидатів

2107
Фонд уже опублікував документи кандидатів.
На посаду виконавчого директора УКФ претендують 19 кандидатів
На посаду виконавчого директора УКФ претендують 19 кандидатів

На посаду виконавчого директора Українського культурного фонду претендують 19 кандидатів. Про це УКФ повідомив 19 квітня.

19 осіб подали свої заявки на другий конкурс на посаду очільника УКФ, який тривав з 29 березня по 16 квітня. УКФ опублікував документи кандидатів:

  1. Владислав Берковський.
  2. Анна Брагіна.
  3. Юлія Гершун
  4. Наталія Гордіюк. 
  5. Олександр Журавчак.
  6. Анна Катруліна. 
  7. Олександр Кійченко.
  8. Микола Кужельний.
  9. Наталія Кучменко.
  10. Леся Миськів.
  11. Сергій Міранков. 
  12. Роман Негрієнко
  13. Ірина Осадча.
  14. Дарья Пушкарьова.
  15. Анастасія Рагімова.
  16. Жанна Румко.
  17. Вікторія Снєгур.
  18. Олег Соснов.
  19. Оксана Стебельська.

«Після проведення технічного відбору пакетів документів кандидатів, відповідно до регламенту Наглядової ради, відбудуться відкриті співбесіди з кандидатами та обрання виконавчого директора Фонду шляхом голосування. Про дату, час та місце трансляції співбесід буде повідомлено пізніше», – додали в УКФ.

Нагадаємо, 8 лютого 2021 року УКФ повідомив, що у виконавчої директорки Українського культурного фонду Юлії Федів, яка обіймала цю посаду з 2018 року, завершився контракт. Вона продовжить виконувати свої обов’язки поки проводять конкурс. Того ж дня Наглядова Рада УКФ оголосила конкурс на посаду виконавчого директора установи. 

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли триває прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планує переобратися діюча директорка Юлія Федів.

Український культурний фонд відповів на звинувачення у непрозорості фінансування проєктівНа думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а отже посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

17 березня міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що аудиторська перевірка УКФ не повинна впливати на вибори виконавчого директора установи.

Виконувачка обов'язків директора Українського Культурного Фонду Юлія Федів не брала участі в конкурсі на посаду виконавчого директора.

24 березня 2021 року Наглядова рада УКФ не змогла проголосувати за нового виконавчого директора інституції під час першого конкурсу.

Жоден претендент на посаду не набрав більшості голосів. За результатами закритого голосування найбільше голосів – 4 – набрала Анастасія Рагімова, ще 2 – Олег Соснов, по 1 голосу – Станіслав Которобай та Юлія Савостіна. Один член Наглядової ради проголосував проти всіх кандидатів. Через те, що голосування не рейтингове і переможець мав набрати більше половини всіх голосів, конкурс визнано таким, що не відбувся.

29 березня Наглядова рада УКФ оголосила другий конкурс на посаду виконавчого директора. Виконувачкою обов'язків виконавчого директора УКФ призначили Ірину Осадчу.

7 квітня коаліція «Реанімаційний пакет реформ» закликала Наглядову раду Українського культурного фонду обирати виконавчого директора у відкритий та прозорий спосіб, або скласти повноваження.

10 квітня голова Наглядової ради Українського культурного фонду Михайло Захаревич, якого призначили на цю посаду лише в січні 2021 року, склав повноваження за власним бажанням. Замість нього Наглядову раду очолила Лариса Мудрак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2107
Читайте також
03.03.2021 13:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
4 494
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду