Санкції є, підозри немає. Рахманін прокоментував рішення РНБО щодо Медведчука

Санкції є, підозри немає. Рахманін прокоментував рішення РНБО щодо Медведчука

24 Лютого 2021
1742
24 Лютого 2021
11:23

Санкції є, підозри немає. Рахманін прокоментував рішення РНБО щодо Медведчука

1742
Якщо юридичне обґрунтування рішення РНБО є «залізобетонним», то мають бути і підозри.
Санкції є, підозри немає. Рахманін прокоментував рішення РНБО щодо Медведчука
Санкції є, підозри немає. Рахманін прокоментував рішення РНБО щодо Медведчука

Народний депутат від «Голосу» Сергій Рахманін заявив, що наслідком санкцій проти Віктора Медведчука та Оксани Марченко повинні стати підозри та кримінальні провадження. Про це Рахманін заявив в етері програми «Свобода Слова» на каналі ICTV.

«Санкції проти Медведчука запроваджувалися щодо фінансування тероризму. Це означає, що особи, які зазначені в рішенні, є посібниками терористів. Якщо вони є посібниками терористів, логічне питання – де кримінальні провадження і де підозри? Логіка абсолютно зрозуміла!», – заявив Рахманін.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

За даними джерел ZN.ua, Марченко і Лавренюк володіють заводом, що забезпечує нафтопродуктами «Л/ДНР». Відповідний завод розташований у Росії.

Також РНБО ухвалила рішення «вжити невідкладних заходів» для повернення у держвласність частини нафтопродуктпроводу «Самара – Західний напрямок», продаж якого пов’язували із оточенням Віктора Медведчука.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума очільника Кремля Віктора Медведчука є «тривожною інформацією». На думку Пєскова, такі дії України можуть «привести до військового вирішення на Донбасі».

За даними Bihus.Info, Віктор Медведчук попри санкції РНБО може і далі використовувати свої автомобілі, нерухомість та п'ятипалубну яхту Royal Romance. 

Скріншот відео: Телеканал ICTV/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду