У СБУ назвали фейком інформацію про оголошення підозри Тарасу Козаку

У СБУ назвали фейком інформацію про оголошення підозри Тарасу Козаку

3 Жовтня 2019
3386
3 Жовтня 2019
15:22

У СБУ назвали фейком інформацію про оголошення підозри Тарасу Козаку

3386
Служба безпеки Україна спростувала інформацію про нібито оголошення підозри народному депутати від фракції «Опозиційна платформа – За життя», власнику трьох каналів Zik, NewsOne та «112 Україна» Тарасу Козаку.
У СБУ назвали фейком інформацію про оголошення підозри Тарасу Козаку
У СБУ назвали фейком інформацію про оголошення підозри Тарасу Козаку

Про це «Детектору медіа» повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Фейк. Він народний депутат України і для притягнення його до кримінальної відповідальності потрібна згода парламенту», – сказала вона.

Раніше в Telegram Мустафа Найєм написав, що Тарасу Козаку «пред’явили підозру в фінансуванні тероризму та легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом».

Згодом у Facebook він спростував цю інформацію.

Крім того, як повідомив «112 Україна», СБУ допитала Тараса Козака в справі, яку порушили через намір провести телеміст між NewsOne та «Россия 24».

«Сьогодні мене допитували за трьома статтями. Одна стаття – це "тероризм", друга – це "фінансування тероризму", а третя – "легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом". Це для мене було сьогодні новиною», – заявив Тарас Козак.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия 24» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення «телемосту» каналами «Россия 24» та NewsOne

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним канал «Россия 24» телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тоді ще тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з «Россия 24» «Надо поговорить». Канал повідомив, що відмовився від проведення телемарафону через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за статтею «державна зрада» через підготовку телемосту. Усіх причетних, зокрема власника каналу Тараса Козака та генерального продюсера Василя Голованова, викликали на допит. ГПУ також знайшла зв’язок між NewsOne і російським «Промсвязьбанком».

Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». 14 червня 2019 року Тарас Козак став новим і одноосібним власником обох юридичних осіб телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Таким чином, у медіаактиві Козака тепер три канали: «112 Україна», NewsOne і ZIK. Він створює медіахолдинг «Новини», який очолив телепродюсер Олексій Семенов.

Фото: liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3386
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду