Реакція СБУ на телеміст: потрібні санкції щодо NewsOne і «112», посилення Нацради, демонополізація холдингу Козака

Реакція СБУ на телеміст: потрібні санкції щодо NewsOne і «112», посилення Нацради, демонополізація холдингу Козака

8 Липня 2019
4600

Реакція СБУ на телеміст: потрібні санкції щодо NewsOne і «112», посилення Нацради, демонополізація холдингу Козака

4600
Тимчасовий виконувач обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов з метою недопущення реалізації країною-агресором антиукраїнської інформаційної кампанії пропонує ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України.
Реакція СБУ на телеміст: потрібні санкції щодо NewsOne і «112», посилення Нацради, демонополізація холдингу Козака
Реакція СБУ на телеміст: потрібні санкції щодо NewsOne і «112», посилення Нацради, демонополізація холдингу Козака

Про це йдеться повідомляє пресцентр СБУ.

На засіданні РНБО Іван Баканов пропонує прийняти рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами «112 Україна» і NewsOne, та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

Окрім цього пан Баканов висловив пропозицію на законодавчому рівні закріпити повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення анульовувати ліцензії мовників і провайдерів програмної послуги без звернення до суду, якщо порушення не були усунені після санкцій «оголошення попередження» та «стягнення штрафу», або в разі невиконання розпорядження державного регулятора у встановлені ним строки.

Також очільник СБУ висловив ще низку пропозицій до інших державних структур (Верховної Ради, Нацради, Антимонопольного комітету):

- звернутися до Голови ВР з проханням на найближчому засіданні Верховної Ради розглянути ситуацію щодо функціонування вказаних телеканалів до прийняття рішення Антимонопольним комітетом України щодо порушень антимонопольного законодавства в результаті придбання Тарасом Козаком телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

- СБУ поінформує керівників медіахолдингу «Новини» (телеканали «112 Україна», NewsOne та ZIK) про відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом «Россия» та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ.

- Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення попередити вказані суб’єкти інформаційної діяльності про неприпустимість порушення ліцензійних вимог та чинного законодавства (співпраця з юридичними особами РФ, які перебувають у санаційному списку РНБО), що може стати підставою для застосування відносно них штрафних санкцій;

- ініціювати перед Антимонопольним комітетом України застосування заходів з демонополізації інформаційного простору з боку медіахолдингу «Новини».

«Вважаю абсолютно неприйнятним організацію телеканалом NewsOne "телемосту" з головним пропагандистським каналом країни-агресора, який перебуває під санкціями, – згодом процитувала Івана Баканова фейсбук-сторінка СБУ. – СБУ направило до керівників медіахолдингу "Новини" (телеканали "112 Україна", NewsOne та ZIK) повідомлення про відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом "Росія" та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ».

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия 24» проведуть телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що що телеміст з державним російським каналом «Россия 24» пройде «без політики і без політиків.

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення «телемосту» каналами «Россия 24» та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що відомство працює над рішенням щодо «телемосту».

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4600
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Понтій Пілат
1743 дн. тому
Всі бла, бла, бла, а ЗАКОН прочитати лінь. Саме просте і швидке звернутися до суду про Скасування державної реєстрації та ліквідація застосовуються за рішенням суду у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить: - закону. У НацРади немає жодних шансів на щось впливати і приймати рішення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду