Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг, який очолив Олексій Семенов

Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг, який очолив Олексій Семенов

14 Червня 2019
14217
14 Червня 2019
17:54

Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг, який очолив Олексій Семенов

14217
14 червня 2019 року народний депутат від «Опозиційного блоку», соратник Віктора Медведчука Тарас Козак став новим і одноосібним власником обох юридичних осіб телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Таким чином, у медіаактиві Козака тепер три канали: «112 Україна», NewsOne і ZIK. Він створює медіахолдинг «Новини», який очолив телепродюсер Олексій Семенов.
Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг, який очолив Олексій Семенов
Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг, який очолив Олексій Семенов

Про це повідомляє прес-служба «112 Україна».

Раніше медіахолдинг ZIK (телеканал та інформаційне агентство) належав родині українського бізнесмена і політика Петра Димінського.

«Для мене придбання телеканалу ZIK - це осмислений і прагматичний крок. Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг "Новини". Саме для його розвитку і управління я запросив одного з найсильніших медіапродюсерів країни - Олексія Семенова», - заявив Тарас Козак.

Олексій Семенов став генеральним продюсером медіахолдингу «Новини». Донедавна він був генеральним продюсером Прямого каналу, ще раніше по черзі очолював телеканали «112 Україна» і NewsOne, які нині належать Тарасу Козаку.

«Для мене ділова пропозиція Тараса Романовича - велика честь, - цитує прес-служба Олексія Семенова. - П'ять років тому я з командою будував "112 Україна", потім - проводив ребрендинг каналу NewsOne. Більшість співробітників цих каналів для мене - близькі і рідні люди. І я, знаєте, дуже радий повернутися до них. Сподіваюся, і для них це не буде розчаруванням. Зараз я працюю над концепцією перезапуску каналу ZIK і буду дуже щасливий від майбутньої співпраці. Адже багато ведучих і співробітників ZIK - мої колеги по попередніх каналах. І ми з ними на одній емоційній хвилі. "Об'єднання заради України" - ось основний меседж концепції каналу. І ми постараємося наповнити його цими прекрасними почуттями - любов'ю і турботою про всіх людей великої країни».

Зв'язатися з Олексієм Семеновим, генеральною продюсеркою каналу ZIK Наталею Влащенко, генеральним директором медіахолдингу ZIK Ігорем Туркевичем і шеф-редактором медіахолдингу Данилом Нікуленком «Детектору медіа» поки що не вдається.

Тим часом, низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK - Тетяна Вергелес, Роман Недзельський, Ольга Мовчан - уже заявили на своїх сторінках у фейсбуку про звільнення із ZIK у зв'язку з тим, що канал перейшов під контроль соратника Віктора Медведчука. Вахтанг Кіпіані також заявив, що закриває свою програму на ZIK.

За словами джерела ДМ, з медіахолдингу ZIK іде генеральний директор Ігор Туркевич, також готуються до звільнення низка редакторів і журналістів. Ігор Туркевич підтвердив ДМ своє звільнення.

У єдиному державному реєстрі станом на 18:40 14 червня вказано, що кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» є громадянки Кіпру Елені Янгу і Ревекка Хрісту, керівником - Віктор Козій; кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «ТРК "Нові комунікації» є Тарас Козак, керівником - Наталія Вітрук.

Нагадаємо, Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

Чутки про придбання телеканалу ZIK Віктором Медведчуком неодноразово виникали в інформаційному просторі протягом 2018 року, і телеканал щоразу їх спростовував.

Олексій Семенов у якості генерального продюсера працював на запуском або перезапуском інформаційних телеканалів «112 Україна» (2013-2014 роки) і NewsOne (2015-2017 роки). У 2017 році очолив телеканал Tonis, який переформатував на інформаційний Прямий канал. 3 червня 2019 року Олексій Семенов залишив посаду генерального продюсера Прямого каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14217
Читайте також
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 385
10.07.2019 13:52
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10 422
03.07.2019 16:37
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
26 876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду