Соратник Медведчука Козак став власником каналу «112 Україна»

Соратник Медведчука Козак став власником каналу «112 Україна»

14 Грудня 2018
7425
14 Грудня 2018
11:10

Соратник Медведчука Козак став власником каналу «112 Україна»

7425
Народний депутат від «Опозиційного блоку» і соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який у жовтні цього року став власником каналу NewsOne, тепер є кінцевим бенефіціаром і каналу «112 Україна».
Соратник Медведчука Козак став власником каналу «112 Україна»
Соратник Медведчука Козак став власником каналу «112 Україна»

Про це повідомляє 112.ua. 

За даними Єдиного державного реєстру України, Тарас Козак став кінцевим беніфіціаром усіх компаній групи «112 Україна»:  ТОВ «ІА "112.ЮЕЙ"» (інформаційне агентство та сайт 112.ua), ТОВ «ТРК "112-ТВ"» (компанія, яка володіє супутниковою ліцензією каналу), ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Новий формат ТВ» і ТОВ «Партнер ТВ» (п'ять компаній, що володіють цифровими ліцензіями каналу).

*Натисніть, щоб збільшити

У коментарі нового власника на сайті 112.ua йдеться про те, що він не втручатиметься в редакційну політику каналу.

«Безсумнівно, це велика відповідальність. Я впевнений, що ми зможемо закріпити лідерські позиції каналу в інформаційному сегменті та зробити його одним із найкращих телеканалів України. Обіцяю забезпечити безперебійну роботу каналу незважаючи на тиск з боку влади. І, звісно, гарантую відсутність будь-якого втручання в редакційну політику», - зазначив Тарас Козак.

За даними видання «Новое время страны», Тарас Козак – близький соратник українського політика, лідера руху «Український вибір» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року «112 Україна» назвав кінцевим бенефіціаром громадянина Німеччини Едуарда Катца: 99% власності компанії перейшло до його швейцарської фірми АТ «Плірофоріес АГ». А в червні замість Сергія Логунова був призначений новий генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

Низка видань повідомляли, що справжнім власником «112 Україна» з квітня став лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук. Сам політик заперечував цю інформацію.

Як свідчить дослідження «Детектора медіа», з травня по червень 2018 року Віктор Медведчук згадувався у різних програмах каналу частіше, ніж за весь 2017 рік.

22 червня в інтерв’ю «Детектору медіа» Віктор Зубрицький, колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» підтвердив, що ініціював перемови з Едуардом Катцем щодо продажу каналу. Але не зміг пояснити, у якості кого він вів ці перемовини. На запитання, чому інформація про причетність Віктора Медведчука до каналу з’являється в українських медіа, Зубрицький не відповів.

У серпні програма журналістських розслідувань «Схеми» дослідила, що новий генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський пов’язаний з Віктором Медведчуком, і припустила, що новий власник з Німеччини може бути підставною фігурою. «Детектору медіа» пан Марчевський тоді повідомив, що «вони (матеріали програми «Схеми». - ДМ) взагалі не відповідають дійсності та грубо порушують журналістські стандарти».

У вересні 2018 року народний депутат від «Опозиційного блоку», член партії «За життя» і соратник Віктора Медведчука Нестор Шуфрич розповів, що мав наміри у 2015 році взяти участь у купівлі телеканалу «112 Україна», але угода зірвалася. Станом на вересень 2018 року в розпорядженні «За життя» та «Опозиційного блоку» він нарахував чотири телеканали: «112 Україна», NewsOne, «Україна» та «Інтер». Зауважимо, що згодом в «Опозиційному блоці» відбувся розкол, частина депутатів вирішили об'єднуватися з партією «За життя» в «Опозиційну платформу - За життя».

Фото: aif.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7425
Читайте також
14.10.2018 15:00
Гала Скляревська
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
11 424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду