NewsOne відмовився від телемосту з «Россия 24»

NewsOne відмовився від телемосту з «Россия 24»

8 Липня 2019
2781

NewsOne відмовився від телемосту з «Россия 24»

2781
Телеканал NewsOne 8 липня скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з «Россия 24» «Надо поговорить». Канал повідомив, що відмовився від проведення телемарафону через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».
NewsOne відмовився від телемосту з «Россия 24»
NewsOne відмовився від телемосту з «Россия 24»

Про це повідомляється на сайті каналу.

«Телеканал NewsOne повідомляє про скасування телемарафону "Треба поговорити". Наша спроба організувати майданчик для обговорення неполітичних питань силами звичайних людей, які ніколи не ставили під сумнів територіальну цілісність України, без політиків і одіозних пропагандистів, привела до того, що протягом останнього часу низкою політичних партій щодо нашого телеканалу була початку масована інформаційна атака. У хід пішли заяви про акції протесту біля каналу, а з учорашнього вечора – і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, телеканал був змушений припинити підготовку телемарафону в зв'язку з «інформаційною кампанією проти своїх журналістів, загрозою нападу на канал і використанням його імені в передвиборній кампанії ряду українських партій».  

Раніше, після пропозиції співголови партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадима Рабіновича перенести телеміст через небезпеку для журналістів, «Детектор медіа» звернувся по коментар щодо можливого перенесення до генерального продюсера каналу NewsOne Василя Голованова – він сказав, що зможе коментувати після обіду.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия 24» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення «телемосту» каналами «Россия 24» та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що відомство працює над рішенням щодо «телемосту».

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним канал «Россия 24» телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

Фото: NewsOne 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду