ФСБ вербує інтернет-провайдерів у Криму - контррозвідка СБУ

ФСБ вербує інтернет-провайдерів у Криму - контррозвідка СБУ

21 Жовтня 2019
2302

ФСБ вербує інтернет-провайдерів у Криму - контррозвідка СБУ

2302
За даними контррозвідки Служби безпеки України, Федеральна служба безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) спонукає інтернет-провайдерів в окупованому Криму давати згоду на конфіденційне співробітництво.
ФСБ вербує інтернет-провайдерів у Криму - контррозвідка СБУ
ФСБ вербує інтернет-провайдерів у Криму - контррозвідка СБУ

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Основне завдання – це збір інформації про проукраїнськи налаштованих мешканців півострова.

Від  працівників сфери надання інтернет-послуг, за цією інформацією, вимагають на конфіденційній основі незаконно збирати персональні дані, повідомляти про зміст контенту у соціальних мережах та іншу приватну інформацію користувачів.

«Дані потім використовуються російськими спецслужбами для переслідування нелояльних до окупаційної влади та політики РФ місцевих жителів. При цьому форми і методи діяльності ФСБ РФ стосовно мешканців півострова ідентичні тим, які застосовуються до наших співвітчизників при відвідуванні ними тимчасово окупованих територій України та РФ», - звертає увагу СБУ. Зокрема, це шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск, штучне створення компрометуючих ситуацій. Контррозвідка також встановила, що у цій протиправній діяльності активно задіяний представник ФСБ РФ - колишній офіцер Головного Управління Служби безпеки України у Автономній республіці Крим Карелін Дмитро Володимирович, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2302
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду