У Раді підготують законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між Україною та РФ

У Раді підготують законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між Україною та РФ

8 Липня 2019
1439

У Раді підготують законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між Україною та РФ

1439
Голова Верховної Ради Андрій Парубій 8 липня повідомив, що Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підготує законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між Україною та РФ.
У Раді підготують законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між Україною та РФ
У Раді підготують законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між Україною та РФ

Про це повідомляє «Укрінформ».

Голова ВР сподівається, що Рада вже цього тижня зможе перейти до розгляду відповідного проєкту. За його словами, законопроєкт має визначатися як невідкладний і є важливим для «відбиття інформаційних атак і Російської Федерації, і п'ятої колони».

Раніше голова парламенту також висловив стурбованість інформацією, що «медведчуківський проросійський канал NewsOne 12 липня планує провести спільний телемарафон із пропагандистським державним телеканалом "Росія"», передає прес-служба ВР.

Крім того, він закликав СБУ негайно відреагувати на порушення законів України, а Національну раду з питань телебачення і радіомовлення провести засідання і розглянути питання щодо позбавлення ліцензії на мовлення антиукраїнське ЗМІ.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия 24» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення «телемосту» каналами «Россия 24» та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що відомство працює над рішенням щодо «телемосту».

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст, посилаючись на небезпеку для журналістів каналу NewsOne.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним канал «Россия 24» телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з «Россия 24» «Надо поговорить». Канал повідомив, що відмовився від проведення телемарафону через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».

Генеральна прокуратура України 8 липня порушила кримінальне провадження через намір українського телеканалу NewsOne провести телеміст з «Россия 24», усіх причетних викликала на допит. Також готується подання до суду про арешт активів.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1439
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду