До Верховної Ради запросили члена Нацради для доповіді про стан на медіаринку

До Верховної Ради запросили члена Нацради для доповіді про стан на медіаринку

11 Липня 2019
1215
11 Липня 2019
15:51

До Верховної Ради запросили члена Нацради для доповіді про стан на медіаринку

1215
До Верховної Ради запросили члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення для доповіді про стан на медіаринку. Відповідну пропозицію 11 липня підтримали народні депутати.
До Верховної Ради запросили члена Нацради для доповіді про стан на медіаринку
До Верховної Ради запросили члена Нацради для доповіді про стан на медіаринку

Про це повідомляється на сайті Ради.

Зазначається, що до порядку денного 11 липня входить законопроєкт №8494 про запровадження основ фінансової прозорості електронних засобів масової інформації.

У парламенті доповідатиме заступниця голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук. Про це вона повідомила під час засідання Нацради, додавши, що залишить засідання о 16:00.

Як писав «Детектор медіа», Президент Володимир Зеленський 10 липня заявив, що не дозволить Віктору Медведчуку монополізувати українське телебачення.

Нагадаємо, команда Адміністрації президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Про це в коментарі «Детектору медіа» розповів заступник глави Адміністрації президента Кирило Тимошенко.

Як писав «Детектор медіа», 14 червня стало відомо, що новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука – Тарас Козак. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу).

7 липня український телеканал NewsOne та російський державний канал «Россия 24» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». 

Українські політики закликали РНБО та Володимира Зеленськоговідреагувати на проведення телемосту каналами російським каналом та NewsOne. Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з російським каналом.  Увечері 8 липня РНБО дала доручення СБУ та Нацполіції через анонсований телеміст NewsOne з російським каналом, але деталі не розголошують через таємність.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1215
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду