Луна StarLightMedia. Медіапідсумки 13–19 травня 2019 року

Луна StarLightMedia. Медіапідсумки 13–19 травня 2019 року

20 Травня 2019
2842
20 Травня 2019
13:00

Луна StarLightMedia. Медіапідсумки 13–19 травня 2019 року

2842
Найближчі роки будуть непростими для багатьох медійників: у StarLightMedia й «1+1 медіа» стоїть завдання вийти на прибуток у 2021 році; в «Медіа Групі Україна» триває оптимізація. Враховуючи розміри цих компаній, можна сказати, що від інтенсивної праці ніде не сховатися.
Луна StarLightMedia. Медіапідсумки 13–19 травня 2019 року
Луна StarLightMedia. Медіапідсумки 13–19 травня 2019 року

Цього тижня «Медіа Група Україна» нарешті підтвердила правдивість чуток про зміну свого директора: замість Євгена Лященка ним стане колишній операційний директор StarLightMedia Євген Бондаренко, якого остання майже непомітно «загубила» під час своєї трансформації. Отак: гримнуло у StarLightMedia, а луна від цього грому долетіла до «Медіа Групи Україна». І невідомо, куди ще вона може долетіти.

Звісно, цікаво було дізнатися, що на українському медіаринку при звільненні топ-менеджерів не практикується заборона працювати в конкурентів або «м’яке зміщення» (переведення на керівну посаду без реальних важелів). Але, можливо, тепер «Медіа Група Україна» надасть більшого лідерського імпульсу своїм активам за межами каналу «Україна», а також стане ще інтегрованішою в індустріальні процеси.

Від самої StarLightMedia нарешті припинили надходити погані новини (про звільнення) й почали надходити новини хороші (про призначення): Тетяна Пушнова стала директоркою з репутації, а Олексій Рєпік очолив дизайн-бюро. Як і планувалося, «Вікна-новини» завершили переїзд: уже сьогодні ввечері глядачі побачать випуски з нової локації, а «Детектор медіа» дуже скоро розкаже й покаже вам, як керівництву групи вдалося знайти на вул. Паньківській місце для другої студії новин.

Трохи раніше, наприкінці квітня, StarLightMedia презентувала своїм співробітникам і стратегію дивізіону «Мовлення» на 2019–2020 роки. З основного — заплановано частку групи не менше 25 % (якщо пам’ятаєте, на початку трансформації говорили про 26 %) і повторно озвучено плани вийти на прибуток у 2021 році, а також підкреслено увагу до серіального контенту. На СТБ чекають кілька лінійок серіалів у будні дні, шоу у вихідні та оновлення бренду телеканалу. На Новому каналі теж збільшиться кількість серіалів та відбудеться переосмислення бренду у зв’язку з тим, що його лояльна аудиторія подорослішала. ICTV в цілому рухатиметься в теперішньому напрямку. Телеканал «Оце» переформатують.

Серіали і прибуток пов’язані таким чином, що завдяки їм планується зменшити відсоток прем’єрного контенту на каналах групи, оскільки повторювати серіали можна більше разів, ніж шоу. Ідея виглядає симпатично, але чомусь саме створення дивізіону «Мовлення» викликало всередині команди StarLightMedia найбільший спротив. Знову ж, якщо пам’ятаєте, на початку трансформації група з’ясувала дуже неприємний для себе факт: 25 % співробітників не розділяли свою майбутню кар’єру з компанією, а показник залученості персоналу виявився на рівні 50 %. Уявіть, які настрої панують у колективі тепер, після проходження крізь жорна номінаційного комітету, переїздів, неочікуваних новин та певного інформаційного вакууму довкола компанії.

Не дивно, що першочергове завдання, яке зараз стоїть перед директоркою з репутації, — налагодження внутрішніх комунікацій та побудова корпоративної культури. Перші видимі ззовні кроки, які медіагрупа зробила в цьому напрямку — запуск StarLight Talks, де співробітники мали змогу послухати дуже неформальних Михайла Царьова, Олександра Богуцького та Дмитра Троїцького; запровадження корпоративної навчальної програми Spring Booster; старт фундації взаємодопомоги StarLight Hope.

Потрібно сказати, що все це відбувається на фоні все більшого дефіциту кадрів в Україні в цілому та на медіаринку зокрема. «1+1 медіа», яка давно почала працювати зі своєю корпоративною культурою й не зупиняється на цьому шляху, нещодавно серйозно замислилася над тим, чому на вакансії не подаються старші люди — виявляється, в минулому їх часто дискримінували через вік і вони втратили віру у свої можливості. «Детектор медіа» незабаром розкаже вам про те, що робить медіагрупа в роботі з кадрами старших вікових груп.

Найближчі роки будуть непростими для багатьох медійників: як і в StarLightMedia, в «1+1 медіа» теж стоїть завдання вийти на прибуток у 2021 році; в «Медіа Групі Україна» триває оптимізація. Для досягнення запланованих результатів медіагрупам знадобиться у якихось питаннях співпрацювати одна з одною, у якихось — жорстко конкурувати. Враховуючи розміри цих компаній, можна сказати, що від інтенсивної праці ніде не сховатися. У кого б не прогриміло, луна дійде до всіх.

Фото: Ruinformer.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду