StarLightMedia запустила фундацію взаємодопомоги для своїх співробітників StarLight Hope

StarLightMedia запустила фундацію взаємодопомоги для своїх співробітників StarLight Hope

14 Травня 2019
2532

StarLightMedia запустила фундацію взаємодопомоги для своїх співробітників StarLight Hope

2532
Це краудфандінг-платформа для допомоги співробітникам медіагрупи та їхнім родичам у важких життєвих ситуаціях.
StarLightMedia запустила фундацію взаємодопомоги для своїх співробітників StarLight Hope
StarLightMedia запустила фундацію взаємодопомоги для своїх співробітників StarLight Hope

Про це в інтерв'ю виданню Medium розповіла головний операційний директор StarLightMedia та голова «StarLight Hope. Фундація взаємодопомоги» Тетяна Стрекаль.

За словами пані Тетяни, фундація надає допомогу учасникам об’єднання та їхнім близьким родичам при необхідності термінового оперативного втручання, тривалого і дорогого медикаментозного лікування, у тому числі   онкологічних захворювань. Також співробітник може отримати допомогу, якщо його житло значно постраждало внаслідок пожежі або іншої надзвичайній ситуації. У разі смерті співробітника, який був учасником фундації, допомогу отримує його родина.

Фонд StarLight Hope поповнюється відрахуваннями із зарплатні тих співробітників, які надали згоду та захотіли стати учасниками фундації. Право на отримання коштів учасники мають через 6 місяців після вступу до неї. Працівники, які не є членами фундації, претендувати на матеріальну допомогу не можуть.

«Донедавна учасники відраховували 1% від своєї зарплатні щомісяця. Цього року, аби зробити фундацію більш доступною і стабільною у виплатах, було вирішено внесок зменшити вдвічі  -  до 0,5% від зарплатні працівника. StarLightMedia подвоює платежі учасників: на одну гривню співробітника у фундацію додається одна гривня компанії», - зазначила Тетяна Стрекаль.

Рішення щодо розміру, термінів та порядку виплат виносить правління фундації більшістю голосів. До нього входять представники кожного з дивізіонів StarLightMedia: Оксана Дихнич від дивізіону «Новини», Наталя Шишкіна від «Виробництва», Лілія Омельченко від «Мовлення», Альона Сотникова від дивізіону Pay TV/ Digital та Тетяна Яковлева від Центрів експертиз.

Співробітнику, якому необхідна допомога, треба звернутися до координатора медслужби за первинною консультацією, зібрати документи, які підтверджують, що сталося, та родинні зв’язки, якщо ситуація стосується рідних. Потім за допомогою координатора працівник заповнює Google-форму, де повідомляє про загальний дохід сім’ї та існуючі фінансові зобов’язання (борги, іпотека, оренда житла). Це потрібно для індивідуального розрахунку розміру допомоги. Координатор подає документи правлінню та повідомляє рішення співробітникові. В разі позитивного рішення допомога зараховується на зарплатну карту.

Рішення про надання допомоги має бути ухвалено максимум за 5 днів, але, якщо йдеться про невідкладну допомогу, процес може бути прискорено.

«Максимальна сума при онкології може бути 100 тисяч гривень, при хірургічному втручанні  - 50 тисяч, нанесенні шкоди майну  -  20 тисяч, на похорон близьких  -  10 тисяч. Сума допомоги -  це різниця між тими коштами, що вам потрібні на даний момент, та тими, що у вас є, за вирахуванням обов’язкових витрат (прожитковий мінімум, борги, іпотека та ін. - ред.).», - розповіла голова StarLight Hope.

При необхідності фундація також допомагає знайти клинику, кваліфікованих лікарів, визначитись з варіантами лікування. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2532
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду