Нацрада перевірить NewsOne через показ карти України без Криму

Нацрада перевірить NewsOne через показ карти України без Криму

14 Листопада 2018
2209
14 Листопада 2018
12:34

Нацрада перевірить NewsOne через показ карти України без Криму

2209
Це вже восьма перевірка каналу за останній рік
Нацрада перевірить NewsOne через показ карти України без Криму
Нацрада перевірить NewsOne через показ карти України без Криму

14 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години»).

Причиною перевірки стали результати моніторингу ефіру за 7 листопада. Нацрада виявила, що в програмі «Ранок з NewsOne» під час обговорення теми «Північного потоку – 2» показали карту Європи, де материкову частину України було виділено без Криму, а Крим було позначено тим самим кольором, що й територію Російської Федерації.

Це вже восьма перевірка каналу NewsOne за останній рік, що проводиться після продовження каналу супутникової ліцензії у 2017 році.

21 грудня 2017 року Нацрада оголосила попередження телеканалу NewsOne за показ фейкового сюжету про начебто слухання комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції в Національному банку України.

21 грудня 2017 року NewsOne отримав ще одне попередження Нацради – за порушення правил мовлення в дні пам’яті 21 та 27 жовтня.

1 березня 2018 року NewsOne отримав попередження за своєю ліцензією на аналогове ефірне мовлення в Хмельницькій області: через відсутність інформації про назву та адресу виробника програм і відсутність мовлення на одній частоті.

19 квітня NewsOne отримав попередження за порушення правил мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

29 серпня Нацрада оголосила NewsOne попередження за випуск програми «Світова політика з Олегом Волошиним», у якій ведучий, на думку Нацради, популяризував органи держави-агресора, даючи оцінку діям Росії в Сирії. Водночас Нацрада вирішила, що систематичне обговорення на NewsOne теми «державного перевороту в Україні» в програмах Євгена Червоненка, Надії Савченко, В’ячеслава Піховшека, за участі Євгена Мураєва не є розпалюванням ворожнечі.

Увечері цього ж дня 29 серпня стало відомо, що батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав в управління колишньому першому заступнику глави Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки. Угода була укладена 27 серпня.

20 вересня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання низки ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, Андрія Парубія та автокефальну церкву. 18 жовтня Нацрада перенесла розгляд результатів цієї перевірки.

4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Свої пропозиції парламент скерує до Ради національної безпеки та оборони України, яка може розглянути їх і винести своє рішення про санкції, яке далі вводиться в дію указом Президента України. Деякі медіаексперти в коментарях «Детектору медіа» назвали рішення парламенту наслідком «неефективної роботи Нацради».

5 жовтня Євген Мураєв повідомив, що власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від «Опозиційного блоку» Тарас Козак. Андрій Портнов заявив, що ініціював розірвання угоди про управління каналом. За даними видання «Новое время страны», Тарас Козак – близький соратник українського політика, лідера руху Український вибір і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. Медіаюрист Центру демократії та верховенства права Максим Дворовий припустив, що зміна власника NewsOne може бути зумовлена потребою убезпечити телеканал від можливих санкцій РНБО.

11 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne щодо змін у структурі власності, про які публічно заявляв канал.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2209
Читайте також
08.10.2018 12:20
Ярослав Зубченко
для «Детектора медіа»
14 608
20.09.2018 13:02
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду