«1+1» показав мапу України без Криму – його перевірить Нацрада

«1+1» показав мапу України без Криму – його перевірить Нацрада

21 Травня 2020
7761
21 Травня 2020
17:43

«1+1» показав мапу України без Криму – його перевірить Нацрада

7761
Сюжет вийшов в ефір ще 13 квітня, на нього звернула увагу СБУ.
«1+1» показав мапу України без Криму – його перевірить Нацрада
«1+1» показав мапу України без Криму – його перевірить Нацрада

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «1+1» за показ мапи України без Криму.

Це питання вніс із голосу як невідкладне відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

«1+1» показав мапу України без території Криму в сюжеті «Обвал цін» у випуску ТСН 13 квітня. За словами пана Зіневича, в сюжеті було посилання на мапу з інтернет-сторінки міжнародної організації Nord Pool Spot – енергетичної європейської біржі, яка здійснює продаж електроенергії в країнах Європи, зокрема в Норвегії.

На цей випадок увагу Нацради звернула Служба безпеки України, яка 6 травня надіслала регулятору лист щодо показу в ефірі «1+1» мапи України без Криму. Моніторинг Нацради підтвердив ці дані.

На ютуб-каналі ТСН цей сюжет виклали 14 квітня вже без будь-якої карти в кадрі. А в повному випуску ТСН за 13 квітня на ютубі сюжет відсутній. Але сюжет бачили в ефірі глядачі:

Нацрада перевірить «1+1» щодо дотримання ним вимог закону «Про телебачення і радіомовлення», які зобов’язують поширювати об’єктивну інформацію.

Нагадаємо, 7 травня Нацрада не стала призначати позапланову перевірку та карати телеканал «1+1» за поширення в програмі «Секретні матеріали» фейку про роботу в Україні таємних американських біолабораторій, які нібито можуть бути причетні до розробки бактеріологічної зброї і спалахів підозрілих хвороб. Нацрада вважає, що не має можливості реагувати на дезінформацію, хоча має досвід покарання за фейк – кейс каналу NewsOne.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7761
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду