NewsOne і «ПравдаТУТ Київ» отримали попередження за день пам’яті

NewsOne і «ПравдаТУТ Київ» отримали попередження за день пам’яті

7 Грудня 2018
2425
7 Грудня 2018
18:27

NewsOne і «ПравдаТУТ Київ» отримали попередження за день пам’яті

2425
6 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалам NewsOne і «ПравдаТУТ Київ» за недотримання правил мовлення в день пам’яті 5 вересня.
NewsOne і «ПравдаТУТ Київ» отримали попередження за день пам’яті
NewsOne і «ПравдаТУТ Київ» отримали попередження за день пам’яті

5 вересня в Україні відзначався День пам’яті – 100 років з дня початку «червоного терору». Відповідно до Правил мовлення в дні пам’яті телеканали мали поширювати мінімум раз на дві години в ефірі інформацію про день пам’яті, розмістити на екрані зображення свічки, оголосити о 12:00 хвилину мовчання та не показувати в цей день комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач.

За даними перевірки Нацради, NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») 5 вересня не поширював інформацію про день пам’яті з 18:19 до 23:52 години, а телеканал «ПравдаТУТ Київ» (ТОВ «ТРК “Академія”») почав інформувати своїх глядачів про день пам’яті тільки з 11:32.

Директор телеканалу NewsOne Юрій Будяк не погодився з даними Нацради. За його словами, канал пропустив тільки одне повідомлення про день пам’яті з 20:00 до 24:00, а загалом 5 вересня NewsOne 179 разів повідомляв глядачам різними способами про цей день (рухомим рядком, усно, свічкою).

Для телеканалу NewsOne це вже друге попередження за недотримання правил мовлення в дні пам’яті. Для каналу «ПравдаТУТ Київ» – перше, але раніше попереждення за день пам’яті отримував споріднений з ним телеканал «ПравдаТУТ Київ» (ТОВ «Інформаційне агентство "ПравдаТУТ"»).

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року NewsOne отримав попередження Нацради за порушення правил мовлення в дні пам’яті 21 та 27 жовтня. 19 квітня 2018 року NewsOne отримав попередження за порушення правил мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

Крім цього NewsOne має ще три попередження: 21 грудня 2017 року – за показ фейкового сюжету про начебто слухання комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції в Національному банку України; 1 березня 2018 року за відсутність інформації про назву та адресу виробника програм і відсутність мовлення на одній ефірній частоті; 29 серпня – за випуск програми «Світова політика з Олегом Волошиним», у якій ведучий, на думку Нацради, популяризував органи держави-агресора, даючи оцінку діям Росії в Сирії.

20 вересня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання низки ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, Андрія Парубія та автокефальну церкву. 18 жовтня Нацрада перенесла розгляд результатів цієї перевірки.

11 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne щодо змін у структурі власності, про які публічно заявляв канал.

14 листопада Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne через показ карти України без Криму в програмі «Ранок з NewsOne» 7 листопада під час обговорення теми «Північного потоку – 2».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2425
Читайте також
20.09.2018 13:02
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 935
01.03.2018 16:27
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 149
22.02.2018 18:03
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 754
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду