Київрада виставила на продаж газету «Столиця»

29 Серпня 2008
13388
29 Серпня 2008
19:33

Київрада виставила на продаж газету «Столиця»

13388
Київрада виставила на продаж газету «Столиця»
28 серпня депутати Київради внесли зміни до Програми приватизації комунального майна територіальної громади на 2007-2010 роки, прийняту в лютому 2007 року. Згідно з цим рішенням передбачається остаточний розпродаж контрольних або блокуючих пакетів акцій комунальних підприємств, з-поміж яких – ТОВ «Редакція газети “Столиця”» (50%, які залишалися в комунальній власності).
 
Як роз’яснив «Детектор медіа» депутат Київради Олександр Бригинець (БЮТ), ідеться не про газети «Українська столиця», що входить до так званого «Київського медіахолдингу», а про газету «Столиця», котра колись виходила у Києві, але через конфлікт співвласників (приватних і комунальних) припинила випуск. Внаслідок цього київська влада заснувала іншу газету – «Українська столиця».
 
«Зараз Київрада дозволила продати цю газету. Це ніяким чином не шкодить співробітникам “Української столиці”», – запевняє пан Бригинець.Водночас він сподівається, що остаточна приватизація піде на користь «Столиці»: «Гадаю, що видання знову виходитиме, інакше б навіщо його купували. Крім того, комерційні закони розвитку ЗМІ, як ми знаємо, перетворюють їх на більш об’єктивні».
 
Під чиїм контролем уже перебувають 50% редакції, Олександрові Бригинцю невідомо. Водночас він припускає, що цей власник викупить і решту товариства. «Тому що 50% не дає достатніх прав, щоб вільно використовувати видання», – пояснює депутат. Видання proUa передбачає, що газета перейде під контроль мера Леоніда Черновецького.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13388
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
аггел
5727 дн. тому
Ну, и чорт с ними- со Столицей, Киеврадой, Киевом и Украиной. Эта сифилизация окончательно проворовалась. В этом Содоме таки не одного праведника, если ленчик аделаджер до сих пор йим правит. Ждем, когда сорвет дамбу Мертвого моря на ваши обреченные сраки
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду